Hannie en Gerard nu...
Hannie en Gerard nu... Foto: Familie Ophof

Gerard en Hannie Ophof; al een halve eeuw getrouwd

Algemeen

Boxtel - Op 23 december 1971 gaven ze elkaar het ja-woord voor de wet. Ruim een half jaar later, wat heel gebruikelijk was in die tijd, trouwden Gerard Ophof en Hannie van Gennip voor de kerk. Op 28 juli 1972, nu precies vijftig jaar geleden.

Een paar jaar voordat ze trouwden kregen Gerard en Hannie verkering. In Bar Becoloth liepen ze elkaar letterlijk tegen het lijf. Doordat het zo druk was in de kroeg, kwam Hannie tegen Gerard aan te staan. Dat gaf haar een ‘heel veilig gevoel’. Ze wilden elkaar vanaf dat moment niet meer loslaten en hebben dat ook niet gedaan. Wat deze ontmoeting extra bijzonder maakt, is dat jaren later Gerards tweeling zus Wilma Ophof uitbaatster zou zijn van diezelfde kroeg. 

Hannie had een baan in de verpleging bij Liduina en Gerard werkte bij Malmberg in Den Bosch, waar hij de financiën op zich nam. Ze gingen in de Rechterstraat wonen, recht tegenover de viswinkel van Theo en Annie Schilder. Daar kregen ze twee kinderen, Ilona en Debbie. Doordat de eigenaar het pand graag als winkelpand wilde verhuren, verhuisde het gezin Ophof noodgedwongen naar de Baroniestraat. 

Wat hun huwelijk zo goed maakt, is dat het echt twee tegenpolen zijn. Gerard is de rustige denker, Hannie de vlotte prater. In al die jaren hebben ze lief en leed gedeeld, maar hun balans zorgde ervoor dat ze er steeds sterker uitkwamen. 

Na vijftig jaar vormen Gerard (73) en Hannie (74) nog steeds een gouden duo. Jong van geest en altijd in voor gezelligheid. Inmiddels opa en oma, gaan ze ieder jaar vrolijk met hun kinderen op vakantie naar Zeeland, iets waar ze altijd erg naar uitkijken. Hun vijftigjarig jubileum vieren ze dan ook samen met hun gezin.

...en vijftig jaar geleden. (Foto's: Familie Ophof)
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 4 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 14 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman