Afbeelding

Klusbus pakt dit najaar energiearmoede aan

Algemeen

Boxtel - Tien gemeenten in Noordoost-Brabant slaan dit najaar de handen ineen met woningcorporaties om energiearmoede aan te pakken. Onder de deelnemers zijn Boxtel en Woonstichting JOOST. Een Klusbus rijdt door de gemeente en installeert energiebesparende maatregelen bij huishoudens die dit zelf niet kunnen betalen.

De Klusbus is er voor mensen met een laag inkomen en een woning met een laag energielabel. Dit is in ieder geval de groep mensen die eerder dit jaar de energietoeslag heeft gekregen. Bewoners die recht hebben op een bezoekje van de Klusbus ontvangen hierover een bericht. In totaal willen de gemeenten 9.200 huishoudens in de regio helpen met het besparen van energie.  

Naast Boxtel wordt de Klusbus ook ingezet in Bernheze, Land van Cuijk, Maashorst, Meierijstad, Oss, Den Bosch, Sint-Michielsgestel, Heusden en Vught. Door al deze gemeenten gaan diverse Klusbussen rijden met hierop energiemakers. Zij brengen direct kleine energiebesparende maatregelen aan in de huizen, zoals radiatorfolie en tochtstrips. Hiermee gaan de huishoudens direct energie besparen. Mensen die recht hebben op een bezoekje van de Klusbus ontvangen automatisch bericht.

De samenwerking komt tot stand vanuit de Regionale Energie Strategie Noordoost-Brabant. Alle gemeenten hebben individueel een financiële bijdrage van het Rijk gekregen om de energiearmoede in hun gemeente aan te pakken. Daarmee werd besloten om dit probleem gezamenlijk op te pakken zodat energiearmoede regiobreed aangepakt kan worden.

Afbeelding
Algemeen 4 uur geleden Ouderen in Regie verontrust over stopzetting Samen Ouder Worden in Boxtel
Afbeelding
Algemeen 4 uur geleden Een vlindertuin bij de Croon en een oase op de Markt? D66 presenteert Groene Kansen Kaart
Afbeelding
Algemeen 8 uur geleden ‘Uit zijn jas gegroeide’ Jumbo sluit de deuren voor verbouwing
Afbeelding
Algemeen 21 uur geleden Boxtel presenteert sluitende begroting; ‘Maar we zijn er nog niet’
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 12:41 Politieke vragen over opvang asielzoekers
Afbeelding
Algemeen 28 sep, 06:11 Advies raadswerkgroep: ‘1,7 miljoen euro Legaat van Cooth naar gebouwen basisonderwijs’