Wethouder Désiré van Laarhoven (l),  Geert van der Veer (m.) initiatiefnemer van De Plaatsen en Michiel de Koe van Stichting BD Grondbeheer.
Wethouder Désiré van Laarhoven (l), Geert van der Veer (m.) initiatiefnemer van De Plaatsen en Michiel de Koe van Stichting BD Grondbeheer. Foto: Gemeente Boxtel

Verbouwing De Kleine Aarde na de vakantie van start

Algemeen De Kleine Aarde

Boxtel - Stichting BD Grondbeheer mag zich sinds vorige week officieel eigenaar noemen van De Kleine Aarde. Daarmee sluit de gemeente een hoofdpijndossier definitief af. Na de zomervakantie wordt gestart met een grootschalige verbouwing.

De nieuwe eigenaar geeft De Kleine Aarde langdurig in erfpacht uit aan Stichting De Plaatsen. Die realiseren daar op hun beurt Plaats De Kleine Aarde. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan de voedseltransitie door bestaande en nieuwe boeren actief te ondersteunen bij het maken van hun businessplan met een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Daarin staan uitdagingen op het gebied van natuur en milieu centraal, maar wordt ook rekening gehouden met de sociale en economische kant.

De financiering voor de aankoop en renovatie van de gebouwen op De Kleine Aarde is deels opgehaald bij particuliere investeerders. Hoewel de benodigde investering al gedekt was, was het doel van de crowdfunding om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven deel te nemen aan Plaats De Kleine Aarde. Investeerders worden lid van Coöperatie Plaats De Kleine Aarde. Zij krijgen daarmee de kans actief mee te werken aan de ontwikkeling van De Kleine Aarde. 

Aansluitend op de ondertekening bij de notaris, vond op het gemeentehuis de officiële sleuteloverdracht plaats door wethouder Désiré van Laarhoven aan initiatiefnemer van De Plaatsen, Geert van der Veer.

Na 1 oktober gaan de verbouwingswerkzaamheden van start. De eerste bouwactiviteiten zullen na de zomervakantie starten. Tot die tijd biedt De Kleine Aarde tijdelijk onderdak aan vluchtelingen uit Oekraïne. Er is overeenstemming met BD Grondbeheer/De Plaatsen over opvang van vluchtelingen tot 1 oktober.

Afbeelding
Algemeen 5 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 14 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman