Afbeelding
Foto: Theo van Roosmalen

Organisator Theo van Roosmalen zwaait af na 32e Essche fietsdag

Algemeen

Esch - Hoewel de 32e Essche fietsdag afgelopen zondag op fors minder deelnemers dan gebruikelijk kon rekenen werd toch een mooi bedrag opgehaald voor de vier lokale goede doelen die met de opbrengst van het inschrijfgeld gesponsord werden. Het was tevens de laatste editie die georganiseerd werd door Theo van Roosmalen.

Met 220 deelnemers bleef het aantal een beetje achter op dat van de laatste tocht vóórdat corona zijn intrede deed. Toen meldden nog 350 deelnemers zich aan voor de tocht. De slechte weersverwachting en afwezigheid van het evenement de afgelopen twee jaar speelden daar ongetwijfeld een rol bij.

Desalniettemin meldt organisator Theo van Roosmalen dat deelnemers vol lof waren over de mooie route. Die voerder van Esch richting Haghorst. De langste routes, die van 70 en 100 kilometer voerden daarbij ook over de Oirschotse hei.

De opbrengst van de tocht ging dit jaar naar Tovido, Bouwdorp Jesch, de jeugd van de Oggelvorsen en de jeugd van Fanfare Sint Willibrordus. Zij konden dan ook ieder een cheque van 325 euro uit handen van Theo van Roosmalen in ontvangst nemen.

Van Roosmalen stopt na 32 jaar met het organiseren van de fietstocht. Een eventuele nieuwe organisator kan zich bij hem melden om volgend jaar een 33e editie van de tocht mogelijk te maken.