De wijkagent (m.) kon het wapen niet lang na de diefstal weer overhandigen aan een vertegenwoordiger van de gemeente.
De wijkagent (m.) kon het wapen niet lang na de diefstal weer overhandigen aan een vertegenwoordiger van de gemeente. Foto: Instagram/Politie_Hicham

Wijkagent spoort gestolen Wapen van Boxtel op

Algemeen

Boxtel - Een man heeft maandag op klaarlichte dag het wapen van Boxtel gestolen van het Boxtelse gemeentehuis. De plaquette uit 1817 werd door wijkagent Hicham Argani weer opgespoord en teruggebracht. De agent deelde het bijzondere nieuws via sociale media.

"Een merkwaardig verhaal", merkt de wijkagent zelf ook al op. "Tijdens onze surveillance in de wijk ontvingen wij de melding vanuit het gemeentehuis in Boxtel dat het ‘wapen van Boxtel’ zojuist was gestolen", schrijft Argani. "Twee ladders stonden nog tegen het gemeentehuis aan en het signalement van de verdachte was bekend. Verdachte was spoorloos."

Een man uit de wijk Selissenwal voldeed echter aan het opgegeven signalement, dus Argani, die vandaag toevalligerwijs door zijn broer werd vergezeld tijdens de dienst, besloot de man voor diens woning op te wachten.

"In gesprek met de man bleek al gauw dat hij de hoofdrolspeler was in deze ‘Mission Impossible’ actie", vermeldt Argani. De agenten vroegen de man vriendelijk, doch dwingend het wapen terug te geven. "Dat werd ons uiteindelijk vanuit zijn woning overhandigd en door ons in beslag genomen."

"Bijzonder hoe de man, nota bene overdag, met een ladder het wapen van het gemeentehuis af kon halen en zo te verdwijnen in de Boxtelse wijken", merkt de wijkagent nog op.

Tegen de man is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden tegenover de rechter voor de bijzondere diefstal.

Afbeelding
Afbeelding