HCB'92 was in 2016 nog springlevend en startte zelfs met een rolstoelgroep. Slechts zes jaar later valt het doek echter wegens een gebrek aan vrijwilligers.
HCB'92 was in 2016 nog springlevend en startte zelfs met een rolstoelgroep. Slechts zes jaar later valt het doek echter wegens een gebrek aan vrijwilligers. Foto: HCB'92

Gebrek aan vrijwilligers doet handbalvereniging HCB’92 de das om

Algemeen

Boxtel - ‘Een harde waarheid’, noemt het bestuur van HCB’92 het besluit de club op te heffen wegens een gebrek aan vrijwilligers. De handbalvereniging zegt daarom in het 30-jarig jubileumjaar niet anders te hebben kunnen besluiten dan de stekker uit de vereniging te trekken.

Het bestuur nam de lastige beslissing om de vereniging te ontbinden deze week tijdens een buitengewone ledenvergadering. “Al enige jaren kampt de vereniging met diverse openstaande vrijwilligersfuncties waarvoor slechts tijdelijke oplossingen werden gevonden”, schrijft het bestuur. De meeste leden van het eerste uur hebben volgens de vereniging al de nodige taken vervuld en willen het stokje overdragen. “Echter de nieuwe generatie is ofwel te jong, heeft de kennis (nog) niet of door een druk sociaal leven is er geen tijd over de essentiële taken die een vereniging draaiende houden op te vangen.”

De coronaperiode heeft de vereniging naar eigen zeggen geen goed gedaan. Een terugloop in de ledentallen was het gevolg van de aanhoudende maatregelen. En het aantrekken van nieuwe leden werd ontmoedigd omdat HCB’92 geen trainer/coach kon vinden.

De vereniging benadrukt dat er geen financiële reden was om te moeten stoppen. “Hoe sneu is het dat er recentelijk bij het thuishonk PiusX te Liempde een hagelnieuw buitenveld is aangelegd waarop nooit gehandbald zal worden door de teams van HCB’92”, verzucht het bestuur in een emotioneel bericht voor de media. 

Het bestuur laat weten dat de meeste HCB’92- leden inmiddels al een ander sportief onderkomen gevonden hebben in de regio. “De afgelopen 30 jaar waren er ontelbaar veel mooie, gezellige en sportieve handbalmomenten en die HCB’92 herinneringen zullen door menigeen gekoesterd worden tot in lengte van jaren”, besluit het bestuur het bericht.

Lees meer in DeMooiBoxtelKrant van 29 juni.