Afbeelding
Foto: Pixabay

Boxtel start 1 juli met online verlengen rijbewijs

Algemeen

Boxtel - Vanaf 1 juli kunnen inwoners van Boxtel hun rijbewijs digitaal verlengen via de website van de RDW. Inwoners kunnen het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis. Ook voor het uitbreiden van categorieën kan een digitale aanvraag gedaan worden.

Online aanvragen is alleen mogelijk voor het verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kan de aanvrager met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen viawww.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kan het rijbewijs opgehaald worden op het gemeentehuis.

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl. Iedere burger van een gemeente die is aangesloten op het digitaal aanvragen rijbewijs (DAR) kan naar een willekeurige erkende fotograaf in Nederland. In Boxtel kunnen aanvragers terecht bij EP Rickelman. Fotografen die zich willen aansluiten bij de RDW kunnen de Erkenning Fotograaf pasfoto rijbewijs aanvragen.

Vanaf vrijdag 1 juli 2022 kunnen inwoners voor meer informatie terecht op onze website: www.boxtel.nl/rijbewijsverlengen.