Leerkracht Gerrit de Jong (l.) en directeur van de Angelaschool Jos Korsten (m.) bekijken samen met MUBO-voorzitter Willem van Vossen de canon van Boxtel. (Foto: Sander van Kasteren)
Leerkracht Gerrit de Jong (l.) en directeur van de Angelaschool Jos Korsten (m.) bekijken samen met MUBO-voorzitter Willem van Vossen de canon van Boxtel. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Canon van Boxtel prijkt fier aan muren Hobbendonken en Angelaschool

Algemeen

Boxtel - Museum Boxtel (MUBO) heeft dinsdagochtend aan basisschool De Hobbendonken en de Angelaschool een fysiek exemplaar van de canon van Boxtel aangeboden. De canon bevat een tijdlijn van Boxtel waarop vijftig voor de gemeente belangrijke gebeurtenissen met foto’s zijn afgebeeld. De bedoeling is om aan de hand van de canon kinderen wat te leren over de rijke historie van hun woonplaats.

MUBO is momenteel druk bezig onderwijspakketten te ontwikkelen voor het Boxtelse basisonderwijs. Die hebben als doel om in gesprek te gaan met kinderen over de historie van hun omgeving. Zo is het museum net klaar met een lespakket voor groep 7 en 8 over de Tweede Wereldoorlog. Het pakket is toegespitst op de eigen woonomgeving en daarom kunnen kinderen er volgens MUBO-voorzitter Willem van Vossen makkelijk op inhaken. Daarnaast heeft het museum alles voor leerkrachten voorbereid. Die hoeven enkel naar het museum te komen en kunnen dan de les op locatie beginnen.

Dat die lessen waardevol kunnen zijn wordt onmiddellijk na het ophangen van de canon bewezen op de Angelaschool. Een meisje uit groep 4 loopt langs de canon. “Lelijk!”, merkt ze op. Aan MUBO en de school de taak om uit te leggen waarom de canon voor haar uitermate interessant is.

Leerkracht Gerrit de Jong (l.) en directeur van de Angelaschool Jos Korsten (m.) bekijken samen met MUBO-voorzitter Willem van Vossen de canon van Boxtel.