Afbeelding
Foto: Mark van der Pol

Politie rolt geheime ondergrondse drugskwekerij op en neemt drie auto’s in beslag aan de Roond

Algemeen

Boxtel - Bij een politie-inval aan de Roond in Boxtel zijn ruim 750 hennepplanten gevonden in een ondergrondse kwekerij in een gierput. De 37-jarige bewoner van het pand is aangemerkt als verdachte. Ook werden drie auto’s in beslag genomen. De planten zijn geruimd en de bijbehorende apparatuur, zoals lampen zijn in beslag genomen. Zowel de stroom als het water werden illegaal afgetapt. Beiden worden afgesloten en beide leveranciers doen aangifte.

Deze locatie was een gierput onder een loods. In een kantoor in loods zat een geheime ladder naar de gierput waar de kwekerij te vinden was. De politie in Boxtel heeft in samenwerking met het Bestuurlijk Interventieteam Meierij en Enexis gewerkt aan deze zaak.

Op het erf van de loods zag de politie ook drie voertuigen staan die op naam staan van de 37-jarige verdachte. Deze zijn door de politie in beslag genomen. De agenten zochten verder naar goederen die gelinkt kunnen worden aan de kwekerij en vonden ook nog eens vijf kilo gedroogde henneptoppen in een verpakking. De henneptoppen zijn in beslag genomen en worden na verder onderzoek vernietigd.

Afpakken              
Het afpakken van crimineel geld of goederen is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen criminaliteit. Geld is vaak de drijfveer, aldus de politie. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee.

Mensen met een vermoeden dat er in hun wijk iets niet klopt, zoals bijvoorbeeld een hennepkwekerij kunnen zich melden via Meld Misdaad Anoniem. Hier kunnen ze veilig en volledig anoniem melding maken. De politie, maar ook gemeenten en andere overheden gaan met de meldingen aan de slag. Ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl voor meer informatie.