Wim Ketelaars (archieffoto) is zaterdag benoemd tot ereburger van Boxtel.
Wim Ketelaars (archieffoto) is zaterdag benoemd tot ereburger van Boxtel. Foto: Brede Scholen Boxtel

Wim Ketelaars benoemd tot ereburger van Boxtel

Algemeen

Boxtel - Wim Ketelaars is zaterdagavond in de Spiegeltent in het kasteelpark van Stapelen benoemd tot ereburger van Boxtel. Burgemeester Ronald van Meygaarden overhandigde hem bijbehorende gouden penning met oorkonde.

Ketelaars zet zich al jarenlang in voor de Boxtelse gemeenschap. Zo zet hij zich al sinds 1990 als bestuurslid en sinds 1997 als voorzitter van Boxtel Vooruit in voor verschillende evenementen en activiteiten rondom Koningsdag en de spiegeltent. “Onder zijn leiding zijn de contacten met de gemeente, de Markthoreca, de Rabobank en winkeliersvereniging verbeterd en geïntensiveerd”, merkt de gemeente op. Onder zijn leiding groeide Boxtel Vooruit uit van een organisatie die eerst veel zelf in gang zette, tot een organisatie die samen met andere verenigingen evenementen mogelijk maakt.

Wim Ketelaars droeg ook bij aan de instandhouding van reus Jas de Keistamper. Hij was niet alleen vele jaren drager binnen en buiten Boxtel, maar zorgde ook dat er geld binnenkwam om Jas een facelift te geven. Mede door zijn enthousiasme heeft Jas in 2009 een vriendin gekregen: Hanna met de Moor. Beiden staan nu met Boxtelse vermelding op de Werelderfgoedlijst.

Verder is Ketelaars initiator van ‘Bruisend Centrum’. Hij heeft daarbij de gemeente, de horeca en het centrummanagement bij elkaar gebracht om van Boxtel een bruisend dorp te maken. Hij zorgde er met dit initiatief voor dat de samenwerking tussen en met de horeca sterk verbeterd is, ziet ook het gemeentebestuur: “De heer Ketelaars treedt op als woordvoerder tussen de gemeente en horeca zodra er mogelijke brandjes ontstaan.”

En daarmee vindt de gemeenteraad, die over dit soort besluiten gaat, de lijst met verdiensten genoeg reden om Ketelaars te benoemen tot ereburger.