Team FOETSIE, bij het BIC en voor de betreffende hagen in de Baandervrouwenlaan.
Team FOETSIE, bij het BIC en voor de betreffende hagen in de Baandervrouwenlaan. Foto: Sander van Kasteren

Bewoners Selissenwal beslissen over toekomst groen in hun wijk

Algemeen

Boxtel - Op zaterdag 11 juni (tussen 10.00 en 12.00 uur) en maandag 13 juni (tussen 18.00 en 20.00 uur) is er in het Buurt Informatie Centrum aan de Baandervrouwenlaan 1a een informatiebijeenkomst over de toekomst van het openbaar groen in de wijk. Alle wijkbewoners zijn daarbij welkom om mee te denken en praten.

De bijeenkomst is het gevolg van een bezuinigingsoperatie van de gemeente op openbaar groen, zoals bijvoorbeeld de hagen aan de Baandervrouwenlaan en Baanderherenweg. Hagen die geen ‘functie’ hebben, zoals bijvoorbeeld het aangezicht van de wijk, of een rol in het bevorderen van het aantal insecten, staan op de nominatie om verwijderd te worden.

In overleg met de wijkplatforms wordt een alternatief gezocht voor de huidige hagen en het daarmee gemoeide onderhoud. Dat kan zijn dat wijkbewoners zelf een haag ‘adopteren’ en daarmee ook zelf het onderhoud doen, maar kan ook betekenen dat samen met hen een vervanging gezocht wordt.

Wijkbewoners hebben dus inspraak over hoe hun directe woonomgeving er in de toekomst uit komt te zien. Heb je wel belangstelling, maar geen tijd op eerdergenoemde momenten? Maak dan een afspraak met het wijkplatform voor op een ander moment per e-mail naar: platformselissen@ziggo.nl of telefonisch op: 06-41728429.