Afbeelding
Foto: Stichting Opkikker

Femke en haar gezin beleven Opkikkerdag vol verrassingen

Algemeen

Boxtel - De 16-jarige Femke van Krieken uit Boxtel werd vorige week vrijdag door Stichting Opkikker getrakteerd op een Opkikkerdag. Femke heeft namelijk reuma en long covid, waardoor zij vaak niet de dingen kan ondernemen die leeftijdsgenoten wel doen.

Afgelopen vrijdag stond de Boxtelse Femke van Krieken (16), haar tweelingbroer Stef (16), haar broertje Mark (13) en hun ouders Hanneke en Ronald een dag vol verrassingen te wachten. 

Die begon al vroeg op het moment dat Femke en haar gezin opgehaald werden voor een vlucht in een helikopter. Eenmaal geland, was het tijd voor de volgende activiteit: boogschieten met het hele gezin. En na een uitgebreide lunch konden Femke, haar broers en ouders als echte VIP’s op de foto tijdens een professionele fotoshoot. Waarop zij rondgereden werden in een luxe limousine.

Het doel van deze Opkikkerdag? Alle zorgen even vergeten en met het gezin volop genieten. De diagnoses reuma en long covid hebben immers veel impact op Femke haar jonge leven, maar ook op dat van haar gezin.

Over Stichting Opkikker
Als je als kind langdurig ziek bent, heb je nooit ‘vrij’ van de zorg die jouw ziekte met zich meebrengt. En je ouders, broers en zussen ook niet.

Daarom is elk lichtpuntje, hoe klein ook, echt superbelangrijk. Dat is wat Stichting Opkikker doet: lichtpuntjes bieden, zodat gezinnen weer de kracht vinden om door te gaan. Op deze manier helpt Stichting Opkikker inmiddels al ruim 2.000 gezinnen met een ziek kind per jaar.

Meer weten over Stichting Opkikker? Neem een kijkje op www.opkikker.nl.

Femke (midden), geniet te midden van haar broer en moeder van de Opkikkerdag. (Foto: Stichting Opkikker)
Afbeelding