Reem & Lot. (Foto's: Cock Stam)
Reem & Lot. (Foto's: Cock Stam) Foto: Cock Stam
Foto’s

Publiek vermaakt zich ondanks regen prima op Limuscene

Algemeen Evenementen nieuws

Liempde - Ondanks de hoosbuien kijkt Limuscene terug op een mooie twaalfde editie. Het muziekfestival heeft een trouwe schare fans die zich niet massaal liet tegenhouden door code geel. “Ik ben echt super blij dat er toch veel mensen waren”, aldus Maarten Termeer, die het evenement mee organiseert.

Natuurlijk, het aantal bezoekers lag wat lager dan voorgaande jaren en ook de aanblik was wat troosteloos dankzij de hoosbuien die zondag over het land trokken, maar toch heeft de organisatie van Limuscene heel wat om te koesteren.

De trouwe schare fans bijvoorbeeld, die weer en wind trotseerden om naar het Concordiapark te komen en daar te genieten van muzikanten uit de regio.

Honderden muziekliefhebbers uit de omgeving trokken daarom door de buien naar Liempde om zich in de grote tent in het Concordiapark letterlijk en figuurlijk op te warmen met fijne en gevarieerde muziek.

Want ook over de muzikale kwaliteiten op het podium had het festival niet te klagen. Met bands en artiesten als Kathleen Willems, Pim & Tessa, Kasba en Private Label was er op muzikaal vlak namelijk genoeg te beleven.

Mede-organisator Maarten Termeer kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op afgelopen zondag. “Het was de eerste keer dat het zo’n slecht weer was”, vertelt hij. “En hopelijk ook meteen de laatste.” Maar het weer heb je nu eenmaal niet onder controle, weet ook hij.

Wat wel onder controle was, was de techniek. Want anders dan bij verschillende andere muzikale evenementen in de regio hoefde Limuscene bijvoorbeeld geen artiesten naar huis te sturen wegens wateroverlast op de podia. “Wij hebben geluk dat de kiosk overhangend is”, doelt Termeer op het podium onder de kiosk in het Concordiapark.

En daarom genoot veel publiek vanuit de droge feesttent en dus op wat meer afstand dan normaal ook van de muzikale acts in de kiosk. Limuscene is ondanks het weer dan ook absoluut geslaagd, vindt Termeer. “Het publiek was gezellig, de bands waren goed. Ik wil dan ook echt het publiek dat toch gekomen is bedanken.”

Afbeelding
Bezoekers van Limuscene bekijken de acts in de kiosk van een afstandje, beschut tegen de regen in de feesttent.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding