Afbeelding
Foto: Sander van Kasteren

Vanaf vandaag ook prikken zonder afspraak bij De Braken

Algemeen Coronavirus

Boxtel - Vanaf vandaag is het ook mogelijk om een boosterprik zonder afspraak te halen op de vaccinatielocatie bij De Braken. Ook voor een eerste of tweede coronavaccinatie kun je zonder afspraak terecht.

Eerder konden inwoners uit de regio al terecht bij de vaccinatielocaties in Berghem, Cuijk, de Koepelhal in Tilburg, Uden, Waalwijk en Veghel. Vanaf deze week geldt er een vrije inloop voor de boosterprik op alle vaccinatielocaties van de GGD Hart voor Brabant. Wel raadt de GGD inwoners aan om vooraf altijd even te kijken op www.ggdhvb.nl/prikkenzonderafspraak voor de actuele data en tijden. De openingstijden verschillen namelijk per locatie.

Inwoners van 18 jaar en ouder hebben geen afspraak meer nodig om hun boosterprik te halen op de vaccinatielocaties. Ze hoeven alleen hun ID-bewijs mee te nemen. De gezondheidsverklaring kan ter plekke worden ingevuld. Er is geen vrije keuze in welk vaccin iemand krijgt. Er wordt gevaccineerd conform de landelijke vaccinatiestrategie. Houd rekening met extra wachttijd op de locatie. Daarnaast is het goed om te weten dat op alle vaccinatielocaties het dragen van een mondkapje verplicht is. Wie een stempel in het gele boekje wil, neemt dit boekje zelf mee.

Afspraak maken ook nog steeds mogelijk
Natuurlijk kun je ook nog steeds een afspraak maken voor een eerste of tweede prik of boostervaccinatie. Dat kan online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch via 0800-7070. Mét een afspraak gaat het proces op de vaccinatielocatie soms net iets sneller, omdat je dan al geregistreerd bent. Voor mensen die wel een afspraak hebben, is een aparte wachtrij op de vaccinatielocaties.