Afbeelding
Foto: Sander van Kasteren

‘Bijtende Bende’ demonstreert op Markt hoe drugsafval eruit ziet

Algemeen

Boxtel - Normaal zul je busjes met blauwe vaten drugsafval, soms rokend of sissend, niet op de Markt aantreffen. Maar in het kader van de voorlichtingscampagne Bijtende Bende, was dat dinsdag anders.

In de ‘drugsbus’ konden Boxtelaren een digitale interactieve voorlichtingsfilm bekijken en beleven. Ook konden zij ervaren welke lucht zo’n lab verspreidt. Geen overbodige luxe, aangezien criminelen steeds vaker rücksichtslos te werk gaan in de productie van drugs en dumpingen van het afval. Dat zijn vaak gevaarlijke chemische stoffen. Alleen al in Noord-Brabant overleden de afgelopen vijf jaar acht mensen bij de productie van drugs en het opruimen van drugsafval kost handenvol geld. Gemiddeld 12.500 euro per dumping.

In alle gevallen geldt: neem contact met de politie op. Via 112 (bij spoed), 0900-8844, of anoniem via 0800-7000. Bijtende Bende is een samenwerking tussen Aanjaagteam Ondermijning, Trimbos-Instituut, TinQwise Immersive, Brabants Landschap, Behavorial Designers en de politie.

Twee scholieren namen dinsdag de proef op de som en beleefden wat je moet doen als je het vermoeden van een drugslab in je omgeving hebt. (Foto's: Sander van Kasteren)
Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Gemeente kan en wil geen ‘vrij besteedbaar’ krediet geven aan armoedeorganisaties
Afbeelding
Video Algemeen 16 uur geleden Vrouw gewond bij woningbrand Adrianastraat
Afbeelding
Algemeen 5 okt, 15:29 Boxtel kiest voor twee in plaats van drie woonlocaties voor arbeidsmigranten
Afbeelding
Algemeen 5 okt, 06:57 Boxtel onderzoekt de aanleg van zonneparken in combinatie met natuur
Afbeelding
Algemeen 5 okt, 06:21 Wethouder vraagt raad om geduld bij herbezinning PHS-dossier
Afbeelding
Algemeen 4 okt, 16:27 Lek Van Hornstraat gedicht; weg uiterlijk donderdag weer open voor verkeer