Het seniorenvervoer heeft inmiddels een flinke groep vrijwilligers op de been gebracht.
Het seniorenvervoer heeft inmiddels een flinke groep vrijwilligers op de been gebracht. Foto: Mark van der Pol

Seniorenvervoer is klaar voor de start

Algemeen

Boxtel - Het seniorenvervoer in Boxtel staat met inmiddels bijna 40 vrijwilligers klaar voor de start. Vanaf 4 november start de vervoersdienst op bestelling voor kwetsbare ouderen. Met een elektrische Kia e-Soul worden de senioren binnen Boxtel voor een schappelijk prijsje van deur tot deur gebracht én weer opgehaald.

Afgelopen donderdag was de eerste vrijwilligersmiddag voor het seniorenvervoer in Gemeenschapshuis De Rots. Tijdens de middag werden verschillende kritische vragen gesteld door wat Seniorenvervoer voorzitter Kees de Waal ‘een gezellige en enthousiaste groep vrijwilligers’ noemt.

Die vragen gingen onder meer over het op aanvraag ook aanbieden van vervoer van en naar Elisabethsdael op de donderdagavond. Zo kunnen ouderen daar van en naar de kienavond. Seniorenvervoer rijdt in principe alleen onder werktijd, maar direct werd door de vrijwilligers enthousiast gereageerd op het verzoek.

En zo waren er de afgelopen periode nog meer uitdagingen. Want hoewel De Rots zo vriendelijk was een kantoorruimte en een stalplek voor de elektrische auto van Seniorenveroer te bieden, was er nog geen oplaadpunt voor het voertuig. De aanleg daarvan bleek geen sinecure. Via de gemeente en de provincie steun regelen stuitte op veel bureaucratie. Mede omdat het parkeerterrein van De Rots in eigen beheer is. “We hebben het uiteindelijk zelf maar geregeld”, doelt De Waal op het vinden van een sponsor voor de laadpaal.

Vacatures
Nu ook die hindernis lijkt te zijn genomen is het tijd om vooruit te kijken, vindt de voorzitter. Want hoewel hij blij verrast was met de grote hoeveelheid vrijwilligers die zich in de vakantieperiode hebben aangemeld, kan de stichting nog meer hulp gebruiken. “We hebben nog verschillende vacatures open staan, bijvoorbeeld voor het doen van intakes voor de thuissituatie.”

Die intakegesprekken met mensen die van het vervoer gebruik willen maken komen ‘overwaaien’ uit Vught en Den Bosch, waar het seniorenvervoer al enige tijd loopt. “Ouderen stelden het enorm op prijs als zij vooraf een thuisbezoekje kregen”, legt De Waal uit. En bovendien weet de stichting dan direct wat voor vlees zij in de kuip heeft. Zo kan rekening gehouden worden met de individuele situatie van de ouderen die gebruik maken van de vervoersservice.

Ook voor de pr en communicatie zoekt de stichting nog één of meer vrijwilligers. En ook een notulist is welkom. “Die moeten natuurlijk wel vaardig zijn in de Nederlandse taal”, merkt De Waal op. Een extra roosterplanner die de chauffeurs en ritten inplant is ook geen overbodige luxe. De Waal: “Die moet dan weer computervaardig zijn.”

Seniorenvervoer
Seniorenvervoer is een deur tot deur vervoersdienst voor 55-plussers in de gemeente Boxtel. Klanten reserveren 24 uur vooraf en betalen 1,50 euro per enkele reis. Vrijwilligers kunnen zich melden bij de voorzitter van Stichting Seniorenvervoer Boxtel, Kees de Waal. Hij is te bereiken op 06-10114595 of via kwaal@home.nl. Ook potentiële sponsors of financiers kunnen zich bij hem melden.

Op 4 november moet de vervoersdienst operationeel zijn. Hoewel de Kia e-Soul al eind deze maand geleverd wordt, worden de weken daarop gebruikt om de chauffeurs op te leiden en proefritten te maken. Zo kan de dienst vanaf de start vlekkeloos functioneren. Zo wordt bijvoorbeeld de website verder ingericht zodat ook digitaal gereserveerd kan worden.

Afbeelding
Algemeen 1 uur geleden Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit