Afbeelding

8 augustus: Broodbakdag bij D’n Liempdsen Herd

Algemeen Evenementen nieuws

Liempde – De bakkers van D’n Liempdsen Herd verzorgen op zondag 8 augustus vanaf 11.00 uur weer een broodbakdemonstratie in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Rond 12.30 uur komen de eerste broden uit de oven van het bakhuisje, gevolgd door een tweede ronde om 14.00 uur. Deze authentiek gebakken broden zijn ter plaatse te koop. De broodbakdagen zijn elke tweede zondag van de maand. Zelf brood bakken kan ook. Boek hiervoor het arrangement ‘We bakken ze bruin’. 

De smaak van toen, lekkerder wordt het niet! Op het achtererf van D’n Liempdsen Herd is een fraai bakhuisje gerealiseerd. In de houtgestookte oven wordt op authentieke wijze brood gebakken, met gegarandeerd ‘een smaak als vanouds’. Het bakproces is gratis te bezichtigen. De authentiek gebakken broden kosten 3 euro per stuk. Altijd geldt: zolang de voorraad strekt.

Coronaproof bakdag
In D’n Liempdsen Herd zijn diverse Coronamaatregelen getroffen. Deze maatregelen gelden voor de terrassen en het gebouw van D’n Liempdsen Herd. In het bakhuisje mogen maximaal twee bezoekers tegelijk het bakproces bekijken. Hiermee kan de broodbakdag Coronaproof ingevuld worden.

Zelf bakken?
Het is ook mogelijk om met een groep van 4-6 personen zelf brood te bakken in het bakhuisje van D’n Liempdsen Herd. Boek hiervoor het arrangement ‘We bakken ze bruin’. Onder leiding van een van de bakkers van het bakkersgilde van D’n Liempdsen Herd ga je aan de slag met het maken en bakken van het brood. Wanneer de broden in de oven liggen, krijgt je groep een rondleiding in de langgevelboerderij en op het erf van D’n Liempdsen Herd door een van onze gidsen. Kijk op de website www.liempdsenherd.nl voor meer informatie.

Tweede zondag van de maand broodbakdag
Elke tweede zondag van de maand is het broodbakdag. Het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgt dan bakdemonstraties in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Hier wordt vanaf 11.00 uur het ouderwetse bakkersambacht in volle glorie getoond. De eerste broden zijn rond 12.30 uur klaar en de tweede (en laatste) lading broden komt om 14.00 uur versgebakken uit de oven.

Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk