Nando, vóór de Kameleon-poster in zijn appartement. (Foto: Sander van Kasteren)
Nando, vóór de Kameleon-poster in zijn appartement. (Foto: Sander van Kasteren) Foto: Sander van Kasteren

Drukke premièreweek voor Nando

Algemeen

Boxtel – “Een té gekke week.” Dat is waar de 26-jarige Nando Liebregts op terugkijkt. De Boxtelaar, blikt terug op de premièreweek van de film De Kameleon aan de ketting, waarin hij één van de hoofdrollen speelde. Een week waarin hij bovendien zijn wens in vervulling zag gaan: hij kreeg een rol aangeboden in de soap GTST.

De premièreweek van de film De Kameleon aan de ketting was een drukke voor de 26-jarige Nando Liebregts. “Maar wel een hele leuke”, blikt hij er zelf op terug. Dat komt natuurlijk ook omdat de Boxtelaar op maandagavond aan de tafel bij Humberto Tan al zijn grootste wens in vervulling zag gaan: hij kreeg een rol aangeboden in GTST.

“Daar was ik wel even stil van”, vertelt Nando lachend, zittend aan de tafel in zijn mooie appartement in de voormalig pastorie van de Heilig Hartkerk. Het is een van de spaarzame rustmomenten die de Boxtelaar de afgelopen week had.

Alternatieve première
Vanwege de coronapandemie werd niet gekozen voor een première op de rode loper bij het Tuschinski in Amsterdam, maar gingen de hoofdrolspelers op tour door het land voor meet & greets. Onder meer Amsterdam, Rotterdam en Groningen werden daarbij bezocht. En ’s avonds schoven de acteurs aan bij verschillende talkshows.

In de nieuwe film over de avonturen van de schippers Hielke en Sietse speelt Nando zichzelf. Zowel de echte als de ‘film-Nando’ hebben Syndroom van Down. In het nieuwe verhaal wordt Nando ervan beschuldigd iets te maken te hebben met de dood van een groot aantal dieren, maar de schippers van de Kameleon hebben daar hun twijfels bij. Een zoektocht naar de ware toedracht volgt…

Aan mede-Boxtelaren heeft Nando een boodschap: “Ga naar de bioscoop. Het maakt niet uit wie je meeneemt, het is voor de hele familie leuk!” Dat blijkt ook uit de recensies, want de film werd goed ontvangen in de kritieken. Ook de rol van Nando, die als ‘ontwapenend’ werd omschreven.

Fanmail
Vanaf het moment dat de film woensdag in diverse bioscopen draaide, krijgt de acteur via Facebook talloze vriendschapsverzoeken en wordt hij overladen met reacties. “Trijntje Oosterhuis, Leontien Borsato, El Ahmadi”, somt hij de bekende Nederlanders op die reageerden op zijn optreden bij Tan. “En ik heb zelfs ook al fanmail gehad!”

En ook in zijn eigen omgeving, wordt trots gereageerd op de verrichtingen van de Boxtelaar. “Twee medebewoners hebben de film ook al gezien”, doelt hij op enkele medebewoners van de pastorie. En uiteraard leeft ook zijn beste vriend met Nando en zijn televisieoptredens mee. “Die was in tranen en vertelde heel vaak hoe trots hij op me is!”

Ook bij de gemeente Boxtel, waar Nando doordeweeks werkt als bode, hebben enkele collega’s de film al gezien. “Ze hebben echt heel goed meegewerkt daar”, blikt Nando terug op de vele vrije dagen die hij moest opnemen voor de draaidagen van de film in Friesland. “Als dank daarvoor krijgen mijn collega’s een gratis bioscoopbon van de productiemaatschappij”, vertelt de acteur. Lachend: “Wellicht kunnen we er een teamuitje van maken!”

Vrienden voor het leven
Tijdens de opnames, die vorig jaar plaatsvonden, raakte Nando innig bevriend met zijn medespelers. “Lieke, Sens en Imme zijn echt vrienden voor het leven”, vertelt hij met twinkelende ogen. Dat blijkt, want nog tijdens het interview met DeMooiBoxtelKrant zoemt zijn telefoon regelmatig van de berichten die in de Kameleon-appgroep binnenkomen. Maar ook met de andere acteurs was het heel fijn werken, voegt de Boxtelaar lachend toe: “We waren echt een soort gezin.”

De film bracht hem ook in de studio van Syb van der Ploeg, zanger van de Friese popgroep De Kast. Daar namen de hoofdrolspelers het afsluitende nummer ‘Voor altijd samen’ op. Een nummer dat veel betekent voor Nando. “Als ik dat hoor dan krijg ik een heel diepgaand, intens gevoel. Ik ben heel dankbaar en blij dat ik zo’n goed contact met hen heb!” De Boxtelaar geniet dan ook volop van de premièretour, waarbij hij zijn vrienden dagelijks ziet en spreekt. “Ik ben echt bezig dat gevoel te behouden, de herinneringen en ervaringen vasthouden”, vertelt hij.

Het houdt niet op
Vooruitkijken maakt hem ook weemoedig, want hij realiseert zich maar al te goed dat aan de mooie ervaringen van nu ooit een einde komt. Toch wil hij ook niet somberen. “Voor mij houdt het echt niet op hoor!”, lacht hij en hij legt uit dat er nog voldoende nieuwe dromen overblijven na zijn rol in Goede Tijden. Bijvoorbeeld een rolletje in The Passion, of wellicht nog een keer bij een spelshow.

Van zijn rol in Goede Tijden Slechte Tijden heeft Nando zelf al wel een beeld: “Eén waarin ik mensen kan helpen. Een beetje zoals Drs. Down.” Want het op de kaart zetten dat mensen met een beperking volwaardig mee kunnen doen, dat ziet Nando echt als missie nu hij bekend is. En zelf is hij daar misschien wel het beste voorbeeld van. Want één ding is zeker: ook na zijn rol in GTST zullen we Nando vást nog wel eens op tv kunnen bewonderen.

Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit