Afbeelding

Ook 5.000 euro coronasteun voor Walnoot, Serenade, Muziekhuis en Kinderboerderij

Algemeen Coronavirus

Boxtel - In navolging van de steun die Gemeenschapshuizen De Rots, De Kloosterhof en De Orion eerder al kregen, ontvangen nu ook De Walnoot, De Serenade, Het Muziekhuis en De Kinderboerderij ieder 5.000 euro extra coronasteun over het boekjaar 2020.

Het besluit ook de overige vier plekken met een gemeenschapsfunctie 5.000 euro coronasteun te geven is deze week genomen door het college van B & W. Dat is ruim een half jaar nadat drie andere locaties al extra steun mochten ontvangen. Het college noemt de lange periode tussen de twee steunpakketten een ‘kwestie’ die extra aandacht in de communicatie vraagt.

Wegens verschillende redenen ontvingen de vier locaties met een gemeenschapsfunctie die nu steun krijgen eerder nog geen geld. Bij De Walnoot was dat bijvoorbeeld omdat er te veel spaargeld aanwezig zou zijn. Het leek voor Boxtel daarom maar de vraag of de overheid geld zou uitkeren voor de extra steun. Dit bleek eind januari toch het geval, waarna De Walnoot toch een verzoek indiende, evenals de drie andere gemeenschapshuizen.

Het geld dat nu wordt vrijgemaakt komt uit een bedrag dat het Rijk beschikbaar heeft gesteld voor coronasteun. De situatie is bij veel gemeenschapshuizen onveranderd slecht sinds het begin van de crisis. “De tekorten blijven zich elke maand nog verder opbouwen en nu, in het boekjaar 2021 zijn de voortuitzichten nog steeds somber”, schrijft het college. “De versoepelingen die aanstaande zijn kunnen in het jaar 2021 naar verwacht niet meer leiden tot een financieel gezonde situatie.” De steun moet in ieder geval een deel van de huur en gemeentelijke belastingen dekken.

Opvallende afwezige in de lijst is Dorpshuis De Es in Esch. Dit dorpshuis heeft echter in 2020 al een bijdrage van 10.000 euro mogen ontvangen van de gemeente Haaren. “Er is daarom geen aanleiding om nu opnieuw vanuit dit voorstel het Dorpshuis voor compensatie voor te dragen”, vindt het college.

Aan het eind van dit jaar wordt de balans voor het boekjaar 2021 opgemaakt voor wat betreft de gevolgen van corona. Dan komt er mogelijk nog een extra steunronde.

Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk