De terrassen konden dit jaar nog niet uit. En daarom besluit de gemeente ook over 2021 geen terrasbelasting te innen. (Archieffoto: Sander van Kasteren)
De terrassen konden dit jaar nog niet uit. En daarom besluit de gemeente ook over 2021 geen terrasbelasting te innen. (Archieffoto: Sander van Kasteren)

Horeca hoeft in 2021 geen terrasbelasting te betalen aan gemeente; andere belastingen wel geïnd

Algemeen Coronavirus

Boxtel - Boxtels horecazaken hoeven over het kalenderjaar 2021 geen precariobelasting te betalen. De belasting, die in de volksmond ‘terrasbelasting’ genoemd wordt wordt dit jaar, net zoals in 2020, kwijtgescholden wegens de coronamaatregelen die de horeca hard raken. Andere gemeentelijke belastingen moeten wel betaald worden.

Wethouder Hans Heesen geeft dit aan in een brief naar de Boxtelse horeca. Die brief is weer een antwoord op een oproep van diezelfde horeca om alle gemeentelijke belastingen over 2021 kwijt te schelden. Dat laatste lukt echter niet, volgens de wethouder. Dat heeft er onder meer mee te maken dat het onmogelijk is puur voor de gemeentelijke belastingen kwijtschelding te verlenen als er ook andere schuldeisers zijn.

De gezamenlijke Boxtelse horeca vroeg het gemeentebestuur ook de Waterschapsbelasting kwijt te schelden. Deze belasting wordt echter door Waterschap De Dommel geheven en kan daarom dan ook niet door de gemeente worden kwijtgescholden.

Wat Boxtel wel doet, naast het kwijtschelden van de precariobelasting, is betalingsregelingen treffen op verzoek van ondernemers die hun overige belastingen niet kunnen betalen, zoals bijvoorbeeld de onroerendzaakbelasting. Boxtel wijst er eveneens op dat voor privé belastingschulden kwijtschelding kan worden aangevraagd.

De precariobelasting is overigens ook van toepassing op bijvoorbeeld luifels en reclameborden die winkeliers in de openbare ruimte plaatsen. Daarvoor geldt de kwijtschelding niet. Ook voor leges en marktgelden waarvan geen gebruik kon worden gemaakt wordt geen geld geïnd. De betrokkenen worden door de gemeente per brief op de hoogte gesteld van de kwijtschelding.

Afbeelding
Algemeen 9 uur geleden Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 15 uur geleden ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk