Afbeelding
Foto: SP Boxtel

SP: ‘Classic Park dreigt gigantisch commercieel autoverkooppunt te worden’

Algemeen

Boxtel - Wie er wel eens langs komt kan het onmogelijk ontgaan zijn: de honderden auto’s die geparkeerd staan op het parkeerterrein van automuseum Classic Park. Een doorn in het oog van de lokale SP-fractie. “Het lijkt erop dat er inmiddels een gigantisch commercieel verkooppunt van auto’s is ontstaan”, aldus fractieleider Eric van den Broek. Een onwenselijke situatie, meent hij.

Met de stalling van een paar honderd auto’s en de plaatsing van een grote lichtbak met reclame voor autobedrijf Van den Udenhout is het parkeerterrein van Classic Park geleidelijk omgedoopt tot een gigantische autoshowroom. Dat is althans wat de SP-fractie concludeert. En die commerciële activiteit is niet toegestaan op die plaats. Fractievoorzitter Eric van den Broek vroeg de burgemeester dinsdagavond tijdens het vragenhalfuurtje dan ook om opheldering over de situatie.

Die kwam er slechts ten dele omdat de gemeente volgens burgemeester Ronald van Meygaarden nog in gesprek is met de eigenaar van Classic Park, Anton van Dijke. De burgemeester kon Van den Broek wel melden dat er geen sprake van directe verkoop op het terrein. Het parkeerterrein wordt als tijdelijke stalling gebruikt voor auto’s die Van den Udenhout heeft verkocht, maar wachten op de levering aan de klant.

Vaker onenigheid
Op het terrein is slechts een beperkte verkoop van antieke voertuigen toegestaan. De stalling van honderden voertuigen is dus wel degelijk in strijd met de regels. De gemeente is daarom een handhavingstraject gestart en heeft de betreffende ondernemer een termijn gegeven om tot een oplossing te komen.

Het is niet voor het eerst dat Van Dijke en de gemeente met elkaar in de clinch liggen. Zo eiste de ondernemer afgelopen najaar al 140.000 euro terug van de gemeente omdat die afspraken voor de aanleg van een picknickplek niet nakwam. Daarop gingen beide partijen ook al met elkaar in gesprek.

Coulance wegens corona
Dat de stalling van de auto’s al een langere periode oogluikend werd toegestaan is volgens de burgemeester een gevolg van de coronacrisis. De gemeente is vanwege de enorme economische impact soepeler richting ondernemers die het moeilijk hebben. En daar is Classic Park er één van, omdat museumbezoek al gedurende lange tijd niet mogelijk is.

Het is volgens Van Meygaargen dan ook ‘niet aan de orde’ om te denken dat de verkoop van auto’s op deze locatie blijvend wordt toegestaan. “Wij hebben onze ondernemers lief”, aldus de burgemeester. “Het spreekt voor zich dat we in tijden van corona iets meer souplesse moeten tonen. Dat is de reden waarom het gaat zoals het gaat.”

Afbeelding
Algemeen 9 uur geleden Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 15 uur geleden ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk