
Gevarieerd eten door deze bijzondere keuken!
We weten allemaal dat gevarieerd eten ontzettend belangrijk is voor onze gezondheid. Toch is gevarieerd eten vaak nog erg moeilijk. Dit komt omdat gevarieerd eten automatisch betekent dat men in staat moet zijn om tal van gerechten te kunnen bereiden. Er zijn echter enkele keukens waaruit iedere dag gevarieerd gekookt kan worden! Een van deze keukens is de Surinaamse keuken. Deze keuken wint de laatste jaren al aan populariteit in Nederland en dat is niet zo gek. In deze blog vertellen we je wat de Surinaamse keuken uniek maakt en waarom ook jij zou moeten leren koken uit deze keuken!
Wat maakt de Surinaamse keuken uniek?
De Surinaamse keuken is zo uniek doordat de keuken enorm gevarieerd is. Deze variatie kent haar oorsprong in het verleden. Het land Suriname is bewoond door mensen vanuit alle hoeken van de wereld. De invloeden vanuit al deze keukens zijn terug te vinden in de Surinaamse keuken. Doordat er invloeden vanuit over de hele wereld terug te vinden zijn in de Surinaamse keuken, is de Surinaamse keuken één van de uitgebreidste keukens ter wereld. Wat de Surinaamse keuken dan ook uniek maakt is het feit dat je iedere dag een gerecht uit de Surinaamse keuken kunt eten zonder dat je er verveeld van raakt. Zo kun je de ene dag bami, de volgende dag roti en weer een dag later nasi eten zonder dat je het idee hebt dat je hetzelfde eet. Toch zijn deze gerechten allen te bereiden aan de hand van Surinaamse recepten. Dit maakt de Surinaamse keuken zo uniek en daarom geliefd bij zo’n groot wereld publiek. Het voordeel van deze gerechten is daarnaast dat je ze allen op jouw gewenste manier kunt bereiden. Je kunt de meeste gerechten op een gezonde wijze bereiden, maar ook op een ongezonde. Het is belangrijk om hierin te variëren om er zo ook een gezond eetpatroon op na te houden.
Surinaams koken
Surinaams koken was vroeger erg moeilijk. Dit komt omdat veel Surinaamse recepten haar Surinaamse karaktereigenschappen krijgen door de specifieke kruiden die in de gerechten worden gebruikt. Deze kruiden waren tot voor kort erg moeilijk verkrijgbaar in Nederland. Je kon ze vaak krijgen in enkele toko’s, maar de meeste Nederlanders doen de boodschappen toch bij bekende supermarktketens als de Albert Heijn en de Jumbo. Deze grote winkelketens hebben de laatste jaren echter de Surinaamse keuken omarmd en hebben tal van kruiden en specerijen in haar assortimenten opgenomen. Het is dus makkelijker dan ooit om te experimenteren met Surinaams koken! De recepten om de Surinaamse gerechten te bereiden zijn daarnaast overal op het internet te vinden. Je hebt tegenwoordig dus eigenlijk geen excuus meer om niet te experimenteren met Surinaams koken!