Het Groot Duijfhuis in Liempde heeft een flinke boomgaard vol met verschillende historische fruitrassen. De laatste zondag van augustus is het fruitdag, en kan iedereen komen proeven.
Het Groot Duijfhuis in Liempde heeft een flinke boomgaard vol met verschillende historische fruitrassen. De laatste zondag van augustus is het fruitdag, en kan iedereen komen proeven. Foto: Jeanne van den Boom

Lezing over populieren in Groot Duijfhuis

Tentoonstelling

Het Groot Duijfhuis in de Liempdse buurtschap Kasteren bestaat al bijna vijfhonderd jaar. De historische boerderij aan de Hoevedreef 2, met duiventoren uit 1661, is op de zondagen 28 april, 26 mei en 30 juni vanaf 10.00 uur open. 

Zondag 28 april is populierenwerkgroep Het Groene Woud te gast in het Groot Duijfhuis. Om 11.00 uur en 14.00 uur verzorgt die een lezing over haar werkzaamheden en het populierenlandschap in de Meierij. De toegang is gratis. 

De openstelling van de hoeve uit 1556 valt binnen Samen op Stap in Cultureel Boxtel, een cultureel programma op initiatief van MuBo, het Boxtelse museum dat zijn tweede lustrum viert. Foto: Jeanne van den Boom.

Uit de krant