Afbeelding
Foto: Bas Voets

Boxtel maakt samen met buurgemeenten bezwaar tegen ‘onwenselijke activiteiten’ buitengebied Haaren

Algemeen

Boxtel - Op de valreep stelde de gemeente Haaren nog het ‘Bestemmingsplan Buitengebied Haaren’ vast. Dit plan maakt activiteiten in het buitengebied mogelijk die de gemeenten Vught, Oisterwijk en Boxtel, waar in 2021 de gemeente Haaren in opgaat, niet wenselijk achten. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om andere huisvestingsregels voor seizoensarbeiders. Daarom is er gezamenlijk bezwaar aangetekend.

De drie gemeenten hebben beroep ingesteld tegen het besluit van de gemeenteraad van Haaren tot de aanpassing van het ‘Bestemmingsplan Buitengebied Haaren’. Voordat de rechter naar de bezwaarschriften kijkt, leggen de colleges deze voor aan de nieuwe gemeenteraden, die met ingang van 2021 beginnen. Deze gemeentebesturen zijn gekozen door de inwoners van de ‘nieuwe’ gemeenten Vught, Oisterwijk en Boxtel en daarmee representatief voor de hele gemeente, met daarbij het per 1 januari 2021 toegevoegde gebied.

De nieuwe raden hebben daarna de mogelijkheid het bestemmingsplan aan te passen. De raden kunnen ook beslissen de afspraken waar tegen bezwaar is gemaakt te houden en het beleid van de eerdere gemeente Haaren over te nemen.

Verder zien de colleges bij hun bezwaar af van een aanvraag om schorsing van het Haarense besluit. Dat betekent dat het bestemmingsplan met ingang van 21 december 2021 geldt, tenzij andere partijen nog een aanvraag om schorsing indienen.

Met het bezwaar bieden de colleges de nieuwe gemeenteraden de mogelijkheid om een oordeel over het bestemmingsplan te vormen. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om aanpassingen te doen, zonder dat er een nieuwe bestemmingsprocedure nodig is. Op deze manier kan het bestemmingsplan voor het buitengebied in Esch gelijkgetrokken worden met dat in Boxtel.

Afbeelding
Algemeen 1 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 10 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman