Afbeelding
Foto: Marie Fick/Persburo Sander van Gils

Twee demonstranten aangehouden bij actie wegens overstroming HydroBusiness

Algemeen

Boxtel - Actiegroep ‘Sluit Vion’ heeft maandagmiddag actie gevoerd bij vleesverwerker Vion in verband met de overstroming van een watersilo op het terrein een week eerder. Daarbij liepen naar schatting duizenden liters water dat op het Vion-terrein gezuiverd wordt door het bedrijf HydroBusiness in een sloot. Twee van hen werden aangehouden omdat zij de politie hun identificatie weigerden te tonen.

De actiegroep stelt dat de gemeente Boxtel actief meewerkt aan een doofpotcultuur door inwoners bij klachten over HydroBusiness direct door te verwijzen naar het bedrijf zelf in plaats van de milieuklachtencentrale. Door deze werkwijze vreest Sluit Vion dat niet alle klachten bij de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) terecht komen. Dit zou betekenen dat niet alle klachten geregistreerd worden.

Verder stelt de actiegroep dat het afvalwater via de sloot langs het bedrijf in de Dommel terechtgekomen is. Dit spreken zowel burgemeester Van Meygaarden als Waterschap Dommel en Aa tegen. De burgemeester stelt dat bovendien het meeste van het gelekte water al gezuiverd was en dat er nooit enig risico voor de volksgezondheid is geweest.

De actiegroep was daarvan niet overtuigd. Maandag boden vier van hen een emmer met water uit de sloot aan aan een van de directieleden. Twee demonstranten werden door de politie aangehouden omdat zij zich niet wilden identificeren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 1 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman