Afbeelding
Foto: Jan van der Steen

Orion krijgt 5.000 euro van Oranje Fonds voor nieuwe cv-installaties

Algemeen

Lennisheuvel - Gemeenschapshuis De Orion in Lennisheuvel ontvangt 5.000 euro van het Oranje Fonds. Mede met deze bijdrage kan het gemeenschapshuis energiezuinige cv-ketels aanschaffen.

In voorgaande jaren heeft het gemeenschapshuis al diverse andere maatregelen getroffen om het uit 1948 stammende gebouw duurzamer te maken. Zo zijn er zonnepanelen geplaatst, zijn de spouwmuren geïsoleerd en is er ledverlichting aangebracht.

Met de energiezuinige cv-ketels kan het gemeenschapshuis wederom flink in toekomstige kosten snijden, waardoor niet alleen het gebouw milieuvriendelijker wordt, maar ook financieel een duurzamer toekomst krijgt.

De Orion is al meer dan zeventig jaar een belangrijke ontmoetingsplaats voor Lennisheuvelnaren. Daarnaast is het gemeenschapshuis voor veel verenigingen het thuishonk en worden door de fanfare, teejatergroep en muziekkapel regelmatig voorstellingen gegeven die altijd druk worden bezocht. Een groot aantal vrijwilligers zet zich hiervoor al jaren in.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen ervoor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij onder meer de Postcode loterij, de Nederlandse loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Afbeelding
Algemeen 1 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 10 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman