De Gans toont trots zijn nominatie. (Foto: Sandra Peeters)
De Gans toont trots zijn nominatie. (Foto: Sandra Peeters) Foto: Sandra Peeters

Verkiezingen voor Brabander van het Jaar 2020 in volle gang

Algemeen

Boxtel - Tot 11 december kan er op een speciale themasite van Omroep Brabant gestemd worden voor de titel Brabander van het Jaar 2020. Onder de tien genomineerden is Boxtelaar Maarten de Gans, die tijdens de coronacrisis miniconcerten geeft voor eenzame ouderen en zorgpersoneel.

De Gans is in maart, tijdens de eerste coronagolf gestart met zijn belangeloze concertreeks. Hij reisde sindsdien tal van zorgcentra af om de bewoners en zorgpersoneel op te vrolijken met zijn muziek. Een goudgeverfde kliko met daarin zijn geluidsapparatuur was daarbij zijn trouwste metgezel, hoewel hij ook regelmatig met accordeonist Tom van Aarle op pad was. Vriendin Sandra Peeters, die Maarten eigenlijk op het idee van de optredens kwam reisde ook keer op keer mee.

De Gans maakte eind oktober zijn deelname aan de publieksverkiezing van Omroep Brabant bekend. Sinds vorige week is de stembus geopend. Via de themasite kan tot 11 december op De Gans of één van de negen andere kandidaten gestemd worden. Tijdens een speciale kerstuitzending op 26 december worden de winnaars op Omroep Brabant bekendgemaakt.

Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman