Afbeelding
Foto: Tiga Health & Beauty

Tiga Health & Beauty gaat verhuizen naar elders in Boxtel; 13 appartementen in pand Prins Bernhardstraat

Algemeen

Boxtel - Het pand van Tiga Health & Beauty aan de Prins Bernhardstraat is verkocht. Al moet het definitieve koopcontract wel nog worden getekend. Dat hebben eigenaren Jan en Gemmy Schellekens afgelopen week bekendgemaakt om een einde te maken aan alle geruchten. Maar wie denkt dat daarmee ook de Tiga gaat stoppen, heeft het mis. “Boxtel is voorlopig nog niet van ons af hoor”, aldus Gemmy: “Wij willen Tiga juist een nieuwe impuls geven op een nieuwe locatie. Iets kleiner van opzet, maar wel helemaal van deze tijd!”

“Natuurlijk valt het ons zwaar om afscheid te nemen van dit gebouw”, vertelt Gemmy: “Want we hebben hier niet alleen 31 jaar lang gewerkt, maar er ook gewoond als gezin en lief en leed gedeeld. We laten dus veel achter.” Maar de tijden zijn veranderd en de fitnessbranche is daar volgens haar geen uitzondering op. Mensen hebben geen behoefte meer aan een sauna in hun sportschool en vier danszalen is vandaag de dag echt te veel van het goede.

Bovendien wordt het sociale aspect tijdens het sporten steeds belangrijker. Met als resultaat dat het huidige onderkomen van Tiga simpelweg te groot is geworden. “Zeker nu we door de hele coronacrisis nog eens een hoop leden zijn kwijtgeraakt”, aldus Gemmy: “Vandaar dat we hebben besloten het huidige pand te verkopen en op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen. Waar precies weten we nog niet, zolang het maar in Boxtel is. Een verhuizing naar Esch of Liempde is voor ons dus geen optie.”

Nieuw concept op nieuwe plek
Op deze nieuwe locatie willen Jan en Gemmy Tiga voortzetten naar model van de beide CityGym-filialen, die het echtpaar sinds enkele jaren runnen in Den Bosch en Rosmalen. Een ultramoderne sportschool met een hoge wow-factor, maar dan wel op een kleiner oppervlakte en dus een stuk overzichtelijker. “In het huidige pand kan het gebeuren dat je twee uur sport zonder iemand tegen het lijf te lopen. Zo groot is dit gebouw en zoveel verschillende ruimtes zijn er. Op de nieuwe locatie willen we de sociale interactie juist bevorderen. Zowel tussen de leden onderling als ook het contact met de personal trainers en fitnessinstructeurs, die binnen het nieuwe concept een nog prominentere plek innemen”, benadrukt Gemmy.

Op dit moment hebben ze nog geen geschikte locatie op het oog. Gemmy: “Het moet natuurlijk wel een pand zijn dat echt bij ons past. Gelukkig is de overdracht pas over negen maanden, dus we hebben nog even de tijd.” Tot aan de verhuizing verandert er voor de leden overigens helemaal niets, zo verzekert zij.

Ark wordt in ere hersteld
Het huidige onderkomen aan de Prins Bernhardstraat 27a is recent en onder voorbehoud verkocht aan een enthousiaste projectontwikkelaar uit Rosmalen die er in totaal 13 luxeappartementen wil gaan realiseren. Het monumentale pand stamt uit 1938 en heeft decennialang gediend als onderkomen van Jeugdhuis De Ark. Deze had zijn naam te danken aan het opvallende ontwerp van het gebouw, dat veel weg heeft van een ark oftewel schip. “Om ruimte te creëren voor tuinen, balkons en parkeerplaatsen wil de projectontwikkelaar alle bijgebouwen afbreken en daarmee de oorspronkelijke ‘ark’ in ere herstellen”, licht Gemmy toe: “Wij zijn persoonlijk heel enthousiast over het plan dat er nu ligt. Vooral het feit dat het pand een nieuwe bestemming krijgt - en dus niet wordt afgebroken - maakt het voor ons een stuk makkelijker om er afstand van te kunnen doen. Al neemt dat niet weg dat we deze plek enorm zullen gaan missen.”

Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit