De organisatie van Live in Liempde: William van Houtum, Ingrid Breuer, Trees van Nunen, Arjan Terlouw en Karin van Oekel.
De organisatie van Live in Liempde: William van Houtum, Ingrid Breuer, Trees van Nunen, Arjan Terlouw en Karin van Oekel. Foto: eigen collectie.

Live in Liempde volledig op landgoed Velder

Cultuur

Kleinschalige optredens op verrassende locaties in het dorp. Dat is nog altijd de opzet van Live in Liempde. Ook bij de achtste editie op zondag 23 juni gaat dat lukken, want dit keer is gekozen om alle huiskamerconcerten op landgoed Velder te laten plaatsvinden. Vrijdag 5 april is de kaartverkoop gestart.

Door te kiezen voor het landgoed breekt de organisatie wel met een andere traditie. Voorheen werd altijd naar plekken gekeken aan de Liempdse kant van de rijksweg A2, rondom het dorp. Het landgoed ligt net iets verder weg dan bezoekers mogelijk gewend zijn.
De afstand is volgens Trees van Nunen zeker geen belemmering voor de bezoekers. Zij is samen met William van Houtum, Ingrid Breuer, Arjan Terlouw en Karin van Oekel verantwoordelijk voor de invulling van het jaarlijkse evenement. ,,Er zijn vier prachtige locaties gekozen. Iedereen start en eindigt in de achtertuin van de Velderseweg 17. Daarnaast zijn we te gast op mooie plekken, zoals een monument, de hoofdlaan van het evenemententerrein tot middenin de bossen.”
De bezoekers wandelen na ieder optreden naar de volgende locatie onder begeleiding van een van de gidsen: Harrie Raaimakers, Arthur Brands, Wim Jennissen, Arnold van den Broek of Paul Saris. De Liempdenaren kunnen allerlei interessante informatie over landgoed Velder vertellen: niet alleen over de geschiedenis, maar ook de toekomst van het gebied komen aan bod.

Van Nunen: ,,De gidsen leiden het publiek dwars door de wei, via bospaden en zelfs over een smalle brug. Er wordt dus wat verwacht van de conditie, lenigheid en het uithoudingsvermogen van de gasten.” 

Hoewel het een culturele middag uit is, raadt Van Nunen de bezoekers aan om in de kledingkeuze rekening te houden met de (korte) wandelingen. ,,Naaldhakken mogen ze thuislaten. Het is beter om wandelschoenen aan te doen. En anti-muggenspray mee te nemen, want die beestjes vliegen op Velder natuurlijk ook vrij rond.” De geoefende deelnemer weet dat de locatiewisselingen niet via de gebaande paden lopen. Zo banjerden zij al ooit door een maisveld.
Bezoekers kunnen drie muziekoptredens en een cabaretvoorstelling verwachten. Welke dat precies zijn, maakt de organisatie binnenkort bekend via de sociale media van Live in Liempde. Volgens Van Nunen gaat het om singer-songwriters, veelal afkomstig uit het zuidelijke deel van het land, maar ook een noorderling en iemand uit Engeland.
De kaartverkoop is vrijdag 5 april gestart. De toegang bedraagt 27,50 euro. De deelnemers dienen op 23 juni om 12.00 uur op het adres Velderseweg 17 te zijn. Na afloop van de mini-concerten om 17.00 uur, start op hetzelfde adres Park Live. Deze afterparty duurt tot 22.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Uit de krant