Afbeelding
Foto: Ruud van Casteren

Definitief géén kermis in Boxtel en Liempde, ondanks coronaversoepelingen

Algemeen Coronavirus

Boxtel - Er komt dit jaar definitief géén kermis in Boxtel en Liempde, ongeacht de versoepelingen van de coronamaatregelen waardoor kermissen weer mogelijk werden. Dat blijkt uit een brief die de gemeente donderdag verstuurde aan Boxtelse ondernemers.

Eerder zette Boxtel al een streep door de kermissen van Boxtel en Liempde toen bekend werd dat alle evenementen tot 1 september in verband met de coronapandemie verboden werden. Toch gloorde sinds de persconferentie die de premier op 24 juni hield weer hoop. De op die dag aangekondigde versoepelingen maakten het organiseren van kermissen vanaf 1 juli weer mogelijk, mits de RIVM-richtlijnen in acht worden gehouden.

Burgemeester Van Meygaarden doet die hoop nu definitief vervliegen: er komt geen kermis in zowel Boxtel als Liempde. Hij komt tot de conclusie dat het onhaalbaar is op korte termijn een kermis te organiseren die én voldoet aan de richtlijnen en die voldoet aan alle andere gestelde veiligheidseisen. Zo is de termijn voor een goede toetsing van de brandveiligheid te kort om deze zomer nog een kermis te organiseren.