Afbeelding
Bron: de Ploegers

Ploegers leggen voorbereidingen carnaval 2021 stil

Algemeen Coronavirus

Liempde - De Ploegers, verantwoordelijk voor het openbaar carnaval in Liempde, zet alle voorbereidingen voor het seizoen 2020-2021 stop. Ook worden alle geplande activiteiten afgezegd. Reden is de aanhoudende coronacrisis die een gebruikelijk carnaval onmogelijk maken. Na de zomer bekijkt de carnavalsstichting of er activiteiten voor carnaval mogelijk zijn in combinatie met de RIVM-normen.

Het besluit viel zwaar, maar het kon niet anders, blijkt uit een verklaring die de Ploegers naar de media stuurde. De stichting ziet vanwege de coronacrisis en bijbehorende maatregelen geen andere mogelijkheid dan alle activiteiten voor carnaval 2021 stilleggen.

Dat komt omdat vaak in de zomer al gestart wordt met de voorbereidingen, aldus voorzitter Reggie van Genuchten. "De vele uren tijd, moeite en creativiteit die zij aan de vereniging schenken zijn ons veel waard. En deze willen wij niet nodeloos inzetten als nu niet zeker is of de activiteiten die zij organiseren door kunnen gaan."

Van Genuchten vervolgt: "De essentie van Carnaval is een gezellig samenzijn, vertier, volksvermaak. Als het ‘volk’ echter bedreigd wordt in haar gezondheid en het gezellig samenzijn een gevaar wordt in plaats van een verbroedering dan dienen we ervoor te zorgen dat wij onszelf en elkaar in bescherming nemen en dat wij goed voor elkaar zorgen."

Het besluit betekent nog niet dat carnaval 2021 in Liempde helemaal niet doorgaat. De Ploegers gaan zich na de zomer beraden op een eventueel alternatief programma. Van Genuchten houdt de deur op een kier: "Mocht het mogelijk zijn om dat op gepaste wijze weer met elkaar te vieren kunt u weer op ons rekenen voor de organisatie van dit festijn en de vele activiteiten die wij in Ploegersland kennen."

Afbeelding
Algemeen 9 uur geleden Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 15 uur geleden ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk