Tijn van den Berg bij de Dommel. Een sloot vergeleken bij de oceaan die hij hoopt te gaan bevaren.
Tijn van den Berg bij de Dommel. Een sloot vergeleken bij de oceaan die hij hoopt te gaan bevaren. Foto: eigen collectie

Paasbingo brengt Tijn dichter bij zijn droomreis

Jeugd

Tijn van den Berg (15) uit Boxtel droomt ervan om in oktober een zeereis van zes maanden te maken met de organisatie School at Sea. Die trip is echter duur en daarom spant de Boxtelaar zich in om geld te vergaren. Zondag 31 maart houdt hij een paasbingo.

De spelmiddag begint om 14.00 uur en vindt plaats in blokhut Wickiup van Scouting Boxtel aan de Molenwijkseweg 5B. Een bingoboekje kost tien euro, wie mee wil doen kan zich aanmelden bij Tijn via telefoonnummer 06-38 45 87 41 of e-mailadres info@tijn-at-sea.nl. ,,Ik heb leuke prijsjes en het wordt een gezellige middag met veel paaseitjes”, zegt de jongen. ,,En de opbrengst brengt me weer een paar zeemijlen dichter bij mijn doel.”

Doorzetten

De bewuste reis is een expeditie van een half jaar met 35 andere jongeren. Ze zeilen van Nederland naar het Caribisch gebied. Onderweg maken de deelnemers zelfstandig schoolwerk, zijn er allerlei excursies, leren ze alles over het zeilen en doen mee aan projecten om de wereld te verbeteren. De trip is niet zomaar een plezierreisje, maar een leerschool op het water. Tijn: ,,Het is initiatief tonen, doorzetten, samenwerken en jezelf ontwikkelen. Een enorme uitdaging maar wel super leuk.”

Er hangt een fors kostenplaatje aan. Tijn doet erg zijn best om de benodigde 27.300 euro op te halen. Hij is druk bezig met bijbaantjes. Met Kerstmis en carnaval hield hij acties en er volgen er zeker meer.

Uit de krant