Afbeelding
Foto: Willemijn Wijdenes

Markt Boxtel in weekenden autovrij om grotere terrassen mogelijk te maken

Algemeen Coronavirus

Boxtel - De Boxtelse Markt wordt vanaf de heropening van de horeca op 1 juni om 12.00 uur ieder weekend afgesloten voor auto's. Dit om ruimte te maken voor de terrassen van horeca-ondernemers aan de Markt. Het gaat om een experiment dat in ieder geval één maand duurt. Op 27 mei wordt de nieuwe terrasopstelling getest en is de Markt tussen 16.00 en 18.00 uur ook dicht voor autoverkeer.

Het plan voor het tijdelijk autovrij maken van de Markt werd ingegeven door de coronamaatregelen. Vanaf 1 juni mogen de horeca weer open, zij het onder strikte voorwaarden. Zo moeten gasten vooraf reserveren en mogen maximaal 30 klanten gelijktijdig aanwezig zijn. Ook moet de 1,5 meter afstand in acht genomen worden. Dit zorgt ervoor dat de horeca flink meer terrasruimte nodig heeft.

Overal in de gemeente krijgen horeca-ondernemers die ruimte, maar in het centrum van Boxtel is realisatie daarvan een hele uitdaging vanwege de bereikbaarheid. Een werkgroep onder leiding van Boxtel Vooruit ging de afgelopen weken aan de slag om een oplossing te vinden waarmee zowel markthoreca, andere centrumondernemers alsook de gemeente mee konden leven.

Om winkeliers tegemoet te komen is de Markt enkel in de weekenden, van vrijdag tot en met zondag, dicht voor auto's. Voor afhaalrestaurants worden in dan speciale ‘afhaalparkeerplaatsen’ ingericht.

Horeca aan beide lange zijden van de Markt mogen ook doordeweeks hun terrasruimte uitbreiden. Voor Dok12, Le Temps Perdu en Het Hart van Boxtel geldt dat zij tijdelijk een deel van de parkeerplaatsen toegewezen krijgen om hun terras uit te stallen. Daarmee blijft autoverkeer en gedeeltelijk parkeren op de Markt van maandag tot vrijdag mogelijk

De situatie wordt wekelijks geëvalueerd en op basis van deze evaluaties wordt vóór 1 juli besloten of de opzet tot 1 september gehandhaafd kan worden of dat het ook nodig is om de Markt doordeweeks voor auto's af te sluiten. Komende woensdag zal de Markt autovrij gemaakt worden voor een proefopstelling van de terrassen.

Afbeelding
Algemeen 2 uur geleden Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2
Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Auto belandt op zijn kop na eenzijdig verkeersongeval
Afbeelding
Algemeen 14 aug, 06:33 Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman