Frans Snellaars is voorzitter van stichting JooP.
Frans Snellaars is voorzitter van stichting JooP. Foto: eigen collectie

‘Muziekinstrument onbenut in de kast? Schenk het aan JooP!’

Cultuur

Om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met muziek zijn blaas-, slagwerk- en snaarinstrumenten onmisbaar. Vaak hebben mensen instrumenten ongebruikt op zolder of in de kast liggen. JooP wil ze graag een nieuw leven geven. Wie iets beschikbaar wil stellen, kan e-mailen naar: info@muziekjoop.nl.

JooP Muziekopleidingen investeert nadrukkelijk in aanschaf van studie-instrumenten. Het budget daarvoor is echter niet oneindig. ,,Daarom doen we een beroep op mensen die ooit een instrument bespeelden, maar zijn gestopt met hun hobby. Hopelijk willen zij hun instrument beschikbaar stellen voor de muzieklessen in Boxtel”, zegt JooP-voorzitter Frans Snellaars. 

Dat zo’n oproep kan werken, blijkt uit een bericht in het nationale muziekblad Klankwijzer. Dat leverde al diverse schenkingen op. 

Bestuur

Snellaars is gepensioneerd docent van het Baanderherencollege en vormt het JooP-bestuur samen met twee andere Boxtelaren die hun sporen in het onderwijs verdienden: Paul Hermans van Paul van Alphen. Het stichtingsbestuur wordt bijgestaan door enkele vrijwilligers, maar zij kunnen wel wat aanvulling gebruiken. Wie zich wil inzetten, kan zich melden via het reeds genoemde e-mailadres.

Uit de krant