
Boxtel werkt aan 'masterplan' voor heropening horeca
Algemeen CoronavirusBoxtel - Onder bemiddeling van een werkgroep van Boxtel Vooruit wordt gewerkt aan een plan om de Boxtelse horeca op 1 juni weer rendabel te kunnen heropenen. Verschillende partijen zoals de horecaondernemers, centrummanagement en de gemeente zijn daarbij betrokken. Het plan wordt naar verwachting de komende week gepresenteerd.
"Ik schat dat we voor zo'n 95 procent rond zijn", aldus Boxtel Vooruit-voorzitter Wim Ketelaars. Hij vatte samen met Ludy Meister het plan op om de Boxtelse horeca te helpen met een terrasplan toen alle Koningsdagactiviteiten werden afgeblazen. Gewoonlijk is Boxtel Vooruit daar druk mee, maar nu bleef de Markt leeg. "We stonden daar op die lege Markt en keken elkaar aan", verzucht Ketelaars, "hoe krijgen we die horeca toch weer aan de gang?"
Besloten werd om te bemiddelen tussen de verschillende horecaondernemers, de gemeente en het centrummanagement om zo maatwerk te kunnen leveren. Doel is daarbij om zoveel als mogelijk het aantal terrasgasten van vorig seizoen te behouden als de horeca op 1 juni de terrassen weer mogen openen. Dit moet natuurlijk wel gebeuren binnen de RIVM-norm van maximaal 30 personen per horecagelegenheid.
Door te kiezen voor een onafhankelijke partij als Boxtel Vooruit om te bemiddelen wordt de schijn van het opkomen voor persoonlijke belangen vermeden, stelt Claire Wijnstok. Als uitbater van Le Temps Perdu aan de Markt wordt zij zelf bijvoorbeeld toch gezien als iemand die met name spreekt namens de Markthoreca. "Ik ben heel blij met de rol die Wim en Ludy hierin belangeloos gespeeld hebben", aldus Wijnstok. Zo worden bijvoorbeeld ook de belangen van winkeliers meegewogen.
Volgens Ketelaars was het nog best een opgave om tot een goede oplossing voor alle horeca te komen. Handhaving van de 1,5 meter regel in combinatie met behoud van terrasstoelen betekent immers dat de oppervlakte van terrassen flink groter moet worden. Daar waar dat moeizaam gaat, wordt maatwerk geleverd. En daar zijn de partijen nu dus bijna uit. Het horecaplan wordt naar verwachting halverwege de komende week gepresenteerd.