Actrice, danseres èn zangeres Milène van der Smissen is groot fan van Dolly Parton. Ze vertelt en zingt 21 maart over haar idool in Podium Boxtel.
Actrice, danseres èn zangeres Milène van der Smissen is groot fan van Dolly Parton. Ze vertelt en zingt 21 maart over haar idool in Podium Boxtel. Foto: Jean Paul Karting.

Spoedcursus Dolly Parton in Podium Boxtel

Algemeen

Iedereen kent de grootste hits van Dolly Parton wel: Jolene9 to 5 en I will always love you. Milène van der Smissen is groot fan van de Amerikaanse countryster en geeft donderdag 21 maart een spoedcursus over het inmiddels 78-jarige fenomeen in Podium Boxtel onder de naam ‘Voor mijn part Dolly’.

Van der Smissen (32) is al jaren idolaat van de hoogblonde, rondborstige Parton. ,,Ik vond haar muziek altijd al interessant, maar ben op een bepaald moment wat meer in haar leven gedoken. Toen kwam ik er achter wat voor sterke vrouw zij is. Ik vind het fantastisch hoe zij zich profileert in de countrywereld en als mens en hoe ze zich steeds weer opnieuw relevant weet te maken”, vertelt de zangeres enthousiast. ,,Haar muziek weet me tot tranen toe te roeren en laat me springen en dansen van vreugde”, voegt ze nog toe.

Sinds 2021 toert de van oorsprong Brabantse (opgegroeid in Etten-Leur) met ‘Voor mijn part Dolly’ door het land. Overal waar ze komt probeert ze haar liefde voor Parton aan de bezoekers over te brengen. Van der Smissen: ,,Haar quote: ‘Find out who you are and do it on purpose’, was voor mij de inspiratie om zelf ook liedjes te schrijven. Daarvoor vond ik van mezelf dat ik beter was in het acteren. Dolly heeft mij dat zetje gegeven dat ik nodig had. Mijn ontwikkeling als artiest komt dan ook terug in de show.”  

In de voorstelling vertelt Van der Smissen over hoe Parton het muziekicoon werd dat de wereld nu kent. De zangeres neemt het publiek mee op een ontroerende en muzikale reis vol foute mannen en sterke vrouwen. Dat doet zij aan de hand van de tijdloze (country-)muziek van de Amerikaanse artiest. Van der Smissen wordt op gitaar begeleid door Wijtze Valkema. 

Tussen de liedjes door vertelt de zangeres op boeiende wijze verhalen over Parton en speelt ze haar bekende liedjes in verrassende arrangementen. ,,Zie deze voorstelling als een spoedcursus Dolly Parton en geniet van haar opzwepende muziek”, legt Van der Smissen uit.

Overigens zijn niet alleen fans van Dolly Parton welkom. ,,Ik merk dat veel mensen naar de voorstelling komen kijken omdat ze veel liedjes van de zangeres herkennen. Daar kom ik vaak achter als ik na afloop nog even in de foyer rondloop.”

De voorstelling ‘Voor mijn part Dolly’ die 21 maart in het theater aan de Burgakker wordt opgevoerd, is de laatste van de tour. Van der Smissen: ,,Dat is jammer, want ik heb er veel plezier aan beleefd, maar aan alles komt een eind. Een mooie laatste kans dus om nog te komen kijken!” De show begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 21 euro en zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl.

Actrice, danseres èn zangeres Milène van der Smissen is groot fan van Dolly Parton. Ze vertelt en zingt 21 maart over haar idool in Podium Boxtel.

Uit de krant