De gemeente Boxtel is de nieuwe huurder van de Stationsstraat 47, waar tot voor kort Feestwinkel XXL was gehuisvest.
De gemeente Boxtel is de nieuwe huurder van de Stationsstraat 47, waar tot voor kort Feestwinkel XXL was gehuisvest. Foto: Pål Jansen.

86 Oekraïners in lege ‘Feestwinkel’

Gemeente Boxtel

De Feestwinkel XXL is na carnaval vertrokken uit het winkelpand aan de Stationsstraat. De gemeente Boxtel is de nieuwe huurder: er worden snel 86 Oekraïners opgevangen. 

Volgens het college is de Stationsstraat 47 een geschikte locatie. ,,Er is ruimte voor slaapvertrekken en gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een buitenruimte, sanitair, keukens en woonkamers”, schrijft wethouder Mariëlle van Alphen in een brief aan omwonenden, die onlangs op de deurmat viel.
De gemeente heeft van het Rijk de opdracht gekregen om dit jaar, bovenop de taak voor 367 plekken, voor zestig Oekraïners meer een onderdak te vinden.
Er zijn momenteel drie grotere opvanglocaties voor Oekraïne vluchtelingen; het voormalig Rabobankgebouw (150 mensen), het oude Wit-Gele-kruisgebouw aan de Jan Kruijsenstraat (37) en de Heesemanshoeve in de buurtschap Luissel (45). Het pand waar tot voor kort Feestwinkel XXL in zat, wordt dus de vierde.
De gemeente is ook bezig met een aantal kleinere opvanglocaties aan de Rechterstraat, Molengraafseweg en in Lennisheuvel. ,,De bestaande huisvesting is onvoldoende voor de taak die Boxtel heeft, dus wij zijn blijvend op zoek naar nieuwe opvangplekken”, schrijft Van Alphen.
Voor omwonenden heeft de gemeente Boxtel een informatieavond georganiseerd. Die vindt op donderdag 14 maart plaats om 19.30 uur in de raadzaal, ingang aan de Dr. Van Helvoortstraat. Aanmelden kan via e-mail: vluchtelingen@boxtel.nl.

Uit de krant