Ad Dekker runt al 34 jaar een eigen taekwondoschool. Voor zijn verdiensten binnen de sport wordt hij opgenomen in de internationale hall of fame.
Ad Dekker runt al 34 jaar een eigen taekwondoschool. Voor zijn verdiensten binnen de sport wordt hij opgenomen in de internationale hall of fame. Foto: eigen collectie.

Ad Dekker opgenomen in Martial Arts Hall of Fame

Algemeen

Taekwondoschoolhouder Ad Dekker wordt opgenomen in de International Martial Arts Hall of Fame. ,,Een enorme eer na bijna 45 jaar taekwondo, hapkido, zelfverdediging en boksen”, meldt de in Esch woonachtige sportleraar.  

Dekker runt al 34 jaar zijn eigen taekwondoschool in Boxtel en geeft les in andere vechtsporten. Daarnaast geeft hij seminars, workshops en is betrokken bij verschillende besturen binnen de taekwondo-discipline. ,,De voorzitter van de organisatie van de hall of fame heeft mij persoonlijk genomineerd. Daar ben ik echt enorm trots op. Hij heeft gezien wat ik allemaal doe voor de martial arts-wereld. Hij zei: ‘Je bent zo actief betrokken bij de mensen die je les geeft en laat zien dat je hen wilt helpen met het behalen van hun doelen.’ Dat is toch mooi om te horen?”

Ceremonie
Zaterdag 13 april vindt de ceremonie plaats in de Gelderse gemeente Asperen. Die dag komen vijftig grootmeesters uit dertig landen op bezoek om hun award in ontvangst te nemen en om hun naam aan de lijst toegevoegd te zien worden. In de hall of fame staan niet alleen de namen van mensen die iets betekent hebben binnen taekwondo, maar voor alle zelfverdedigingssporten, van boksen tot akido. Dekker is genomineerd omdat hij actief is voor meerdere disciplines. ,,Voor mij is dit a way of life. Het is zoveel meer dan een uurtje trappen. Het is het beste uit jezelf halen.”

Uit de krant