Wout de Jong (achterin, blauw shirt) en Kim Bremmer (achterin, tweede van rechts) van de fractie van Balans hielden de politieke jongerenavond. Hier poseren zij na de verkiezingen in 2020.
Wout de Jong (achterin, blauw shirt) en Kim Bremmer (achterin, tweede van rechts) van de fractie van Balans hielden de politieke jongerenavond. Hier poseren zij na de verkiezingen in 2020. Foto: BALANS Boxtel

‘Politieke avonden voor jongeren mogen vaker’

Politiek

Het werd donderdagavond duidelijk dat het goed is als partijen vaker politieke avonden voor jongeren houden. Die conclusie trekt Balans naar aanleiding van de bijeenkomst voor jongvolwassenen in bar Wine & More die de fractie organiseerde.

De partij hield de activiteit om een brug te slaan tussen jongvolwassenen en de lokale politiek. De dertigjarige politicus Wout de Jong, het jongste raadslid van Boxtel, organiseerde de avond met fractiegenoot Kim Bremmer en leidde de bijeenkomst in goede banen.
Wie iets wil veranderen, moet ook zelf de handen uit de mouwen willen steken, riep hij de ruim twintig aanwezige jongeren op. ,,Je kan als raadslid echt dingen veranderen en problemen oplossen”, aldus De Jong.
Balans hield de avond ook om de uitdagingen onder twintigers en dertigers aan te horen. De grootste blijft het vinden van woonruimte, vonden de meesten. De Jong verhaalde over bouwplannen die tot uitvoer komen en alternatieven zoals woningsplitsing, zaken waar onder andere zijn partijgenoot en wethouder Wim van der Zanden zich mee bezig houdt.
Naast dat diverse aanwezigen graag wil meedenken over interessante onderwerpen, werd ook duidelijk dat politieke jongerenavonden wel vaker mochten plaatsvinden. De Jong gaf aan dit op te zullen pakken.

Uit de krant