Voormalig kapelaan Marshal Stanislaus van de Heilig Hartparochie tijdens een openluchtviering in Liempde.
Voormalig kapelaan Marshal Stanislaus van de Heilig Hartparochie tijdens een openluchtviering in Liempde. Foto: Gerard Schalkx, 2021.

Vastenactie Boxtel steunt palmproject Stanislaus

Algemeen

De jaarlijkse vastenactie van de Heilig Hartparochie loopt weer. Dit keer zijn de opbrengsten voor een palmbomenproject in India. 

De Heilig Hartparochie roept parochianen op te doneren voor het palmyra palmproject van landbouworganisatie Simcodess in India. Dit na een tip van pater Marshal Stanislaus, die weer in zijn vaderland werkt na vier jaar als kapelaan in de gemeente Boxtel actief te zijn geweest.

Bepaalde palmbomen kunnen arme inwoners van India inkomsten opleveren. Ze dragen na verloop van tijd suikernoten. Hiervan wordt onder meer jam gemaakt die op de markt verkocht kan worden.

Daarnaast hebben de bomen ook praktisch nut. De bladeren bieden taaie baleinen die geschikt zijn voor het weven van matten en wanden. Ze dienen tevens als dakbedekking voor huizen. Van het hout worden balken en planken gemaakt.

Wie de actie van de Heilig Hartparochie wil steunen, kan tot Pasen geld overmaken naar IBAN-rekening NL64 RABO 0140 9501 92 ten name van Simcodess.

Uit de krant