Logo mooiboxtel.nl
Van het nieuw geplaatste bord leken fietsers zich dinsdag nog weinig aan te trekken.   | Fotonummer: dafed2
Van het nieuw geplaatste bord leken fietsers zich dinsdag nog weinig aan te trekken. (Foto: Sander van Kasteren)
Boxtel Binnen de Bruggen

Tweezijdig verbod fietsparkeren smalle deel Rechterstraat

Boxtel - Op het smalle deel van de Rechterstraat wordt een tweezijdig verbod op fietsparkeren van kracht. Hoewel er nog geen bekeuringen uitgedeeld kunnen worden, gaan BOA's wel waarschuwingen uitdelen.

Het parkeerverbod voor fietsen aan de HEMA-zijde van de Rechterstraat gaat in vanaf de kruising met de Kruisstraat/Burgakker tot aan de fietsenstalling voor het Kruidvat. Voor de andere zijde van de straat gold al een parkeerverbod.

Hoewel de verbodsborden al geplaatst zijn, kunnen BOA's nog niet handhaven. Dit omdat er nog geen verkeersbesluit gepubliceerd is waarin de nieuwe situatie wordt aangekondigd. De gemeente verwacht dit besluit de aankomende week te kunnen publiceren, waarna een bezwaartermijn van zes weken ingaat. In die periode worden nog geen boetes uitgeschreven. Wel delen de BOA's zo nodig waarschuwingen uit.

Komen er geen bezwaren op de nieuwe situatie, dan wordt het besluit zes weken na publicatie van kracht en kunnen er wel bekeuringen uitgeschreven worden.

Mogelijk volgen in de toekomst nog meer maatregelen om ook het doorgaand fietsverkeer in de Rechterstraat te ontmoedigen. Dit maakt deel uit van de plannen voor de herstructurering van de Rechterstraat, onderdeel van centrumplan Boxtel Binnen de Bruggen. Over die plannen werd dinsdagavond 11 februari, na het ter perse gaan van deze krant, een knoop doorgehakt.

Lees het hele artikel in DeMooiBoxtelKrant van 12 februari

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>