Het Rode Kruis zet vrijwilligers onder meer in bij evenementen.
Het Rode Kruis zet vrijwilligers onder meer in bij evenementen. Foto: eigen collectie.

Rode Kruis biedt vrijwilligers een gratis EHBO-cursus aan

Algemeen

Het Rode Kruis werft momenteel nieuwe vrijwilligers in heel Nederland. Oók vanuit het Boxtelse kruisgebouw aan de Jan Kruijsenstraat. 

De hulporganisatie zet vrijwilligers in bij evenementen zoals festivals, maar ook in de (crisis)noodopvang. Geïnteresseerden krijgen van het Rode Kruis een gratis basiscursus EHBO en zijn in ruil daarvoor minimaal vier uur per maand inzetbaar voor hulpverlening.
Bij noodhulp ondersteunen vrijwilligers van het Rode Kruis de hulpdiensten bij calamiteiten. Op dit moment zijn landelijk zo’n 10.000 vrijwilligers actief. De organisatie wil voorbereid zijn op drukkere tijden. In coronatijd of bij de overstromingen in Limburg was het Rode Kruis bijvoorbeeld op meerdere plekken tegelijkertijd nodig. En dan is inzet van extra mensen gewenst.
Wie vrijwilliger wordt, volgt eerst een gratis basiscursus EHBO. Die bestaat uit een online theoriegedeelte en een praktijkdag. Daarin leren deelnemers onder meer verbanden aanleggen en reanimatie. Daarna gaan ze aan de slag tijdens sportwedstrijden, evenementen of festivals. Door te trainen en ervaring op te doen, leren vrijwilligers hoe ze hulp kunnen verlenen bij een daadwerkelijke noodsituatie. Hulpverleners kunnen zich ook verder specialiseren. Aanmelden kan via www.rodekruis.nl/aanmelden.

Het Rode Kruis zet vrijwilligers onder meer in bij evenementen zoals festivals, sportwedstrijden en meer. Maar ook tijdens de overstromingen in Limburg waren de vrijwilligers actief.

Uit de krant