Logo mooiboxtel.nl
Juul Verbeeten (m.) en Stijn van den Beuken (r.) maken zich op voor het NK Tuinaanleg. (Foto: Helicon MBO Boxtel)   | Fotonummer: 6a4a41
Juul Verbeeten (m.) en Stijn van den Beuken (r.) maken zich op voor het NK Tuinaanleg. (Foto: Helicon MBO Boxtel) (Foto: Helicon MBO Boxtel)

Studenten Helicon MBO Boxtel in finale NK Tuinaanleg op TuinIdee 2020

Boxtel - Juul Verbeeten en Stijn van den Beuken, studenten van de hoveniersopleiding van Helicon MBO Boxtel, namen op 23 en 24 januari deel aan de kwalificatieronde van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Die wonnen zij op het nippertje, waarmee zij zich kwalificeerden voor de NK Tuinaanleg die vandaag start, tijdens de tuinbeurs TuinIdee 2020 in Den Bosch.

Het was ongelofelijk spannend, tot op de laatste minuut. Maar op het nippertje wisten Juul en Stijn hun tuin als eerste op te leveren, wat ze een extra punt opleverde. Het winnende punt in de kwalificatiestrijd. En daarmee mag het team door naar het NK.

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door de branchevereniging VHG en World Skills Netherlands. Totaal doen hier zestien teams van verschillende agrarisch opleidingscentra aan mee. Per kwalificatieronde wint één team, waartoe Juul en Stijn dus behoren. De vier overgebleven teams nemen het van 13 tot en met 15 februari tegen elkaar op in finale tijdens de tuinbeurs TuinIdee in Den Bosch. Het winnende team wordt Nederlands kampioen en mag daarna ook nog eens mee doen aan de Euroskills, later dit jaar in Graz, Oostenrijk.

"Nu goed trainen voor de finale", aldus Juul en Stijn, die willen leren van de foutjes die gemaakt zijn tijdens de kwalificatieronde. Eén daarvan is het goed plannen en je daar ook aan houden. Juul en Stijn liepen namelijk tijdens de kwalificatie aan het einde van dag één behoorlijk achter op schema, maar wisten dit de tweede dag rap in te halen. Bij de finale is geen ruimte voor oefening, de ontwerptekening wordt pas een dag van te voren bekend gemaakt.

Kom je Juul en Stijn ook aanmoedigen op de tuinbeurs TuinIdee 2020 in de Brabanthallen in Den Bosch? Zij zijn op 13, 14 en 15 februari hard aan het werk om de titel te veroveren. 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>