Logo mooiboxtel.nl
Sinds de oplevering eind 2018 blijft de verkeerssituatie op de Boxtelse Markt de gemoederen bezighouden.   | Fotonummer: cfa6d7
Sinds de oplevering eind 2018 blijft de verkeerssituatie op de Boxtelse Markt de gemoederen bezighouden. (Foto: Sander van Kasteren)

Kritiek op verkeerssituatie centrum houdt aan

Boxtel - Ruim een jaar na de oplevering van de nieuwe Markt zijn er nog steeds dagelijks tal van automobilisten die er tegen het verkeer in rijden. Ook parkeren door het hele centrum auto's en bestelbusjes op plekken waar dat niet toegestaan is. Met de komst van een extra BOA dit jaar is de roep om strengere handhaving luider dan ooit.

Sinds de oplevering van de nieuwe Markt is het volgens Ruud van Nooijen bal. Hij is al zeker een jaar bezig met het in kaart brengen van de volgens hem rommelige verkeerssituatie in het centrum van Boxtel. Hij constateert verschillende knelpunten. Volgens Van Nooijen, die zichzelf als 'kritische burger' zou typeren, is het marktplein niet duidelijk ingericht als eenrichtingsweg. Ook het trottoir is niet duidelijk genoeg gescheiden van de rijbaan. Gevoed door onduidelijke bebording parkeren automobilisten op het voetgangersgedeelte, waardoor er ter hoogte van Dok 12 voor hen vaak geen doorkomen aan is over de stoep.

Want dat is een ander punt van kritiek: onjuiste of op zijn minst inconsistente bebording. Zo wijzen de verkeersborden op de Markt er volgens Van Nooijen niet op dat er een betaald parkeerregime geldt en is bovendien de betaalautomaat slecht vindbaar. Dit terwijl bij de entree van de gemeentetuin vanuit de Rechterstraat de gemeente volgens hem wél de juiste borden heeft gebruikt. Zo vervolgt Van Nooijen zijn rapportage met een hele waslijst aan voorbeelden.

En Van Nooijen is niet de enige die klaagt over de verkeerssituatie. Ook bewoner van de Stationsstraat en bovendien lid van de stichting die zich bezighoudt met de herinrichting van deze straat Dik Bol deed zijn beklag over illegaal parkerende auto's in die straat. Ook daar wordt geparkeerd op de stoep. "Vooral in het voetgangersgedeelte tussen de Rabobank en de Molenstraat", aldus Bol. Het probleem werd daarom bij de gemeente aangekaart, waarop het onder de aandacht is gebracht bij de BOA's. Die zullen erop toezien dat er niet langer illegaal geparkeerd wordt.

Het CDA stelde naar aanleiding van het rapport van Van Nooijen vragen over de verkeerssituatie in het centrum. Ook zij pleiten voor strengere handhaving.

Lees het uitgebreide artikel in DeMooiBoxtelKrant van 5 februari

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>