Logo mooiboxtel.nl
Het voormalig schoolgebouw van De Beemden moet spoedig plaats maken voor 28 appartementen.   | Fotonummer: 7c361c
Het voormalig schoolgebouw van De Beemden moet spoedig plaats maken voor 28 appartementen. (Foto: Google)

Plan appartementen Albinonistraat kan spoedig gepresenteerd worden

Boxtel - De nieuwbouwplannen aan de Albinonistraat, waar voorheen basisschool De Beemden gevestigd was, krijgen langzaamaan vorm. Dit melden zowel het Boxtelse college als Woonstichting JOOST, dat er 28 appartementen wil realiseren. Verwacht wordt dat het definitieve plan nog dit voorjaar gepresenteerd wordt.

Sinds de verhuizing van basisschool De Beemden in 2015 staat het voormalige schoolgebouw op de Albinonistraat in Boxtel leeg. De eerste plannen om er woningen te realiseren werden al in 2017 gepresenteerd door de woonstichting. Dit ontwerp bleek echter 'te luxueus uitgevoerd', zoals wethouder Peter van de Wiel het omschrijft. Daarom bleek het project niet rendabel voor sociale woningbouw.

Samen met Hilberinkbosch Architecten ging JOOST terug naar de tekentafel. Dit leidde tot een complex van 28 appartementen voor één- en twee persoonshuishoudens. Het appartementencomplex bestaat uit vier woonlagen. Er zijn twee type appartementen ingetekend, beiden van circa 60 m2 groot. Type A heeft één slaapkamer en krijgt een huurprijs onder de eerste aftoppingsgrens. Die ligt in 2020 op zo'n 620 euro. Type B heeft twee slaapkamers en krijgt een huurprijs onder de tweede aftoppingsgrens, die op dit moment zo'n 665 euro bedraagt. De hoogte van de huur (de aftoppingsgrens), je inkomen en je gezinssamenstelling bepalen of je in de woning mag wonen. Dit heet passend toewijzen. De aftoppingsgrens wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld, en ligt tijdens de oplevering van de appartementen waarschijnlijk anders dan op dit moment.

De appartementen zijn gericht op één- en tweepersoonshuishoudens, maar ook kleine gezinnen kunnen er wonen. De woonstichting laat weten voor de privacy van omwonenden en met het oog op behoud van het groene karakter van de wijk zo min mogelijk bomen te kappen.

De schetsen die er nu liggen zijn nog niet definitief maar volgens JOOST zeker wel haalbaar. Het definitieve plan wordt naar verwachting dit voorjaar gepresenteerd aan de buurt. Als alle procedures doorlopen zijn kan gestart worden met de bouw. Het ziet ernaar uit dat Hendriks Coppelmans het appartementencomplex in de tweede helft van 2021 kan opleveren.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>