Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 99d23e
Foto: Jan van der Steen

Kritiek op bouwplannen Zonneweide Liempde, maar Boxtel verdedigt aanpak

Liempde - Ondanks dat er volgens de gemeente een intensief overleg is met omwonenden en belanghebbenden over de bouwplannen Zonneweide Oost en West in Liempde is er protest. Niet verwonderlijk, aldus wethouder Peter van de Wiel, want bij woningbouw botsen belangen immers altijd. Toch meent de oppositie dat veel kou uit de lucht kan worden genomen met betere communicatie.

Namens verschillende omwonenden van het bouwproject Zonneweide-West deed Randy Cleijsen dinsdag tijdens de raadsvergadering het woord. Die omwonenden hebben volgens hem het gevoel dat de gemeente enkel danst naar de pijpen van projectontwikkelaars en dat er niet wordt geluisterd naar de - in hun ogen - heel reële bezwaren die het project heeft op hun woongenot.

Op de Zonneweide, een nu braakliggend terrein ten noorden van de Kerkheiseweg, moeten in totaal meer dan 40 woningen verrijzen. 29 daarvan maken deel uit van het project Zonneweide-West, dat grenst aan de percelen van de bewoners namens wie Cleijsen het woord doet. En dat aantal woningen ligt veel hoger dan in 2016 en 2017 bij de aankoop van die percelen te verwachten viel, aldus de woordvoerder. Cleijsen beroept zich op diverse beleidsstukken waaruit dit in zijn ogen blijkt.

De boze Liempdenaren zien zich gesteund in een motie van oppositiepartijen CDA, BALANS en VVD. Daarin wordt het college opgeroepen om samen met de projectontwikkelaar en omgeving te komen tot een 'gezamenlijk plan, waarbij woningbouw in de kern van Liempde in harmonie met de omgeving plaatsvindt'.

Wethouder Peter van de Wiel kan zich niet vinden in het verhaal van Cleijsen en ook niet in de motie, die volgens hem een laag realiteitsgehalte kent. Volgens hem is een harmonieuze oplossing in Liempde namelijk helemaal niet mogelijk: "U draagt mij op in harmonie te komen met alle partijen, die tegengestelde belangen hebben," Daar komt bij dat als in Liempde naar zo'n 'harmonieuze' oplossing gezocht wordt, er ook bij andere bouwprojecten extra dialoog aangegaan moet worden. "Als je deze motie aanneemt, verplicht je jezelf bij elk bouwproject op deze manier te handelen."

Van de Wiel is het niet eens met dat zijn college geen dialoog zou hebben gezocht met de omgeving. Er is twee maal een openbare bijeenkomst voor de buurt geweest en met omwonenden die bezwaren hadden zijn keukentafelgesprekken gevoerd, Die hebben ook geleid tot aanpassingen in de plannen, aldus de wethouder.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>