Logo mooiboxtel.nl
Stolvoort (m.) maakt zich op om de eerste bloemen aan te planten. (Foto: Jan van der Steen)   | Fotonummer: 44adf0
Stolvoort (m.) maakt zich op om de eerste bloemen aan te planten. (Foto: Jan van der Steen) (Foto: Jan van der Steen)

'Groene Handdruk' voor Bloemenwandeltuin Liduina

Boxtel - Namens initiatiefneemster van onder meer de Bloemenwandeltuin bij Zorgexpertisehuis Lidwina, Diny Stolvoort, ontving maandagmiddag mevrouw mevrouw Van Asveldt-van Drunen een Groene Handdruk uit handen van wethouder Peter van de Wiel. De uitreiking van de symbolische prijs vond plaats bij verpleeghuis Liduina van zorggroep Elde, waar de stichting een dementievriendelijke wandeltuin realiseerde.

De handdruk is een aanmoedigingsprijs is voor organisaties die zich het afgelopen jaar hard maakten voor biodiversiteit en duurzaamheid. Dat doet Stolvoort met de Stichting Licht op Groen voor Kwetsbaarheid, die opkomt voor kwetsbare ouderen. Daarnaast komt ze ook op voor meer natuur, want Stolvoort stond aan de wieg van verschillende bloemen- en wandeltuinen in de gemeente die moeten dienen als ontmoetingsplek. Zo ook de bloementuin bij Liduina.

Door herinrichting van de buitenruimte achter verzorgingshuis Liduina van Zorggroep Elde in Boxtel is een wandeltuin gerealiseerd, die ouderen met dementie in staat stelt de natuur te beleven. Er is een bijvriendelijke en bloemrijke tuin gerealiseerd door het planten van bloembollen, hoogstam-fruitbomen en gemengde struiken. Dit zorgt voor meer biodiversiteit. Het initiatief stelt de bewoners en hun begeleiders in staat meer met natuurbeleving te doen en meer bezig te zijn met de natuur. Het project is onderdeel van een groter project, gericht op bevordering van participatie van mensen met een beperking via rolstoelvriendelijke paden naar het centrum van Boxtel en Selissenwal.

Uit handen van wethouder Peter van de Wiel en onder toeziend oog van Jan-Kees Metz, directeur cluster zorg en services van Zorggroep Elde, ontving Stolvoort een bloembollenpakket ter waarde van 500 euro. Dit pakket is met zorg samengesteld om bijen- en insecten aan te trekken. Daarna konden de handen nog even flink uit de mouwen om bomen en het bloembollenpakket dat de gemeente schonk aan te planten.

Een Groene Handdruk is bedoeld compliment aan inwoners of organisaties die iets doen voor natuur en landschap in hun eigen leefomgeving. De handdruk kan worden uitgereikt door organisaties die partner zijn van Nationaal Landschap Het Groene Woud, zoals de gemeente Boxtel. Een Groene Handdruk bestaat uit een trofee (beschikbaar gesteld door Het Groene Woud) en een geldbedrag van minimaal 350 euro van de partner, in dit geval de gemeente.

Het is niet de eerste Groene Handdruk die Stolvoort in ontvangst mag nemen. Ook voor de generatietuin die haar stichting in Liempde realiseerde ontving zij de aanmoedigingsprijs, die toen een geldbedrag van 350 euro bedroeg.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>