Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 2ddc84
Foto: Bas Voets

Boxtel wil meer duidelijkheid over 'opknapbudget' Sint-Willibrordusschool

Boxtel - Vanwege de aankomende samenvoeging van het dorp Esch bij de gemeente Boxtel wil onze gemeente meer duidelijkheid en inspraak bij de plannen voor een grootschalige renovatie van de Essche Sint-Willibrordusschool. Die school kon vanuit de gemeente Haaren rekenen op een bedrag van één miljoen euro, maar Boxtel en Haaren hebben dat geld nog niet in de begroting verwerkt. Boxtel wil daarom vinger aan de pols houden.

De reden dat Boxtel inspraak heeft in de financiën van Esch, dat nog steeds onder de gemeente Haaren valt, is dat die laatste gemeente onder financieel toezicht staat. Dit is onderdeel van de opsplitsingsprocedure en geeft de gemeenten waarin Haaren 1 januari 2021 in op gaat de mogelijkheid besluitvorming en financiën op de nieuwe situatie af te stemmen.

Voor de grootschalige renovatie van de Essche school heeft de gemeente Haaren een bedrag van één miljoen euro toegezegd. Dit geld is echter niet in de begroting gereserveerd. Dit maakt dat wanneer Esch per 1 januari 2021 bij Boxtel komt, onze gemeente ergens op de meerjarenbegroting een bedrag van één miljoen euro moet vinden die de school is toegezegd. Boxtel maakte daarom in december gebruik van de inspraakmogelijkheid op het gebied van financiën en diende een zienswijze in op de begroting van het project.

Oppositiepartij BALANS reageerde op de zienswijze omdat het vertraging en onduidelijkheid voor de Essche jeugd en hun ouders zou betekenen. Dat weerspreekt Boxtel echter: voor het voorbereidingsproces, zoals het maken van de renovatieplannen heeft Haaren wel geld opzij gezet. De planvorming loopt daarom ook geen vertraging op door de door Boxtel ingediende zienswijze.

De zienswijze die onze gemeente heeft ingediend is tot 1 januari 2021, het moment dat Esch officieel bij Boxtel hoort, op geen enkele manier bindend. De gemeente Haaren kan dus besluiten de plannen ongewijzigd vast te stellen. Dit kan echter wel tot vertraging leiden als Boxtel er niet in slaagt het benodigde budget te vinden als de werkzaamheden het volgend jaar al gestart zijn.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>