Logo mooiboxtel.nl
De leerlingen van de school anno 2020.   | Fotonummer: f59d5f
De leerlingen van de school anno 2020. (Foto: Jan van der Steen)

Basisschool St.-Theresia viert negentigste verjaardag

Lennisheuvel - De Lennisheuvelse basisschool Sint-Theresia vierde 7 januari bescheiden haar 90-jarig bestaan. Dit gebeurde natuurlijk samen met alle leerlingen en leerkrachten: zij vereeuwigden zichzelf op de gevoelige plaat, net zoals het geval was bij de opening van de school in 1930.

Het was 7 januari 1930 toen de Lennisheuvelse bouwpastoor Arnold Manders de basisschool in het kerkdorp inzegende. Tot dan toe had de Lennisheuvelse schooljeugd het moeten doen met een houten gebouwtje waar lessen gevolgd konden worden. Dat was geen pretje, want volgens de overlevering was het gebouwtje slecht geïsoleerd en dus ijskoud in de winter en bloedheet in de zomer. Hoofd van deze school met 76 leerlingen werd Piet Maas en samen met juffrouw Hellemons gaf hij er les.

Pastoor Manders was er echter van overtuigd dat de jeugd uit Lennisheuvel een beter schoolgebouw verdiende. Na twee jaar brieven schrijven kreeg hij het eindelijk voor elkaar om een volwaardige school te laten bouwen. Het schooltje werd op 7 januari opgeleverd aan de inmiddels 104 leerlingen. Dat aantal groeide tot zo'n 150, waardoor er in 1938 een lokaal moest worden bijgebouwd.

Inmiddels ligt het aantal leerlingen rond de 90. En die gingen dinsdagmiddag allen op de foto om het jubileumjaar in te luiden. Het jubileum wordt later dit jaar nog uitbundiger gevierd tijdens de jaarlijkse Theresiadag in september. Maar de foto is er in ieder geval al.

Ter ere van het 75-jarig jubileum gaf de school destijds al een boekje uit met de titel 'De geur van krijt'. Dit is te leen op de school. Nieuwe ouders en leerlingen die een kijkje willen nemen zijn welkom op een open middag op woensdag 5 februari van 12.30 tot 14.00 uur. De leerlingenraad verzorgt dan rondleidingen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>