Het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel werd in 1812 gebouwd en is ontworpen door de Boxtelse architect, landmeter en politicus Hendrik Verhees.
Het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel werd in 1812 gebouwd en is ontworpen door de Boxtelse architect, landmeter en politicus Hendrik Verhees. Foto: eigen collectie.

Knutselen en kliederen in de protestantse kerk

Geloof en spiritualiteit

Voor het eerst is in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat 18 een kliederviering. Dat woord mag letterlijk genomen worden, want tijdens de speelse dienst die zondag 28 januari om 15.00 uur begint, wordt onder meer geknutseld en geschilderd.

De viering is bedoeld voor kinderen met ouders, oma’s en opa’s, vriendjes en vriendinnetjes. Zij krijgen een spannend verhaal te horen over de reus Goliath en de herdersjongen David. Daarnaast wordt er samen gezongen en is er wat te drinken en iets lekkers. Het concept kliederkerk is een lichtvoetige manier om kinderen kennis te laten maken met Bijbelverhalen en geloofsaspecten. De vieringen zijn begrijpelijk en vrolijk.

Uit de krant